Rusijos teismas skyrė „Google“ baudą | KaunoDiena.lt

RUSIJOS TEISMAS SKYRĖ „GOOGLE“ BAUDĄ

  • 0

Rusijos teismas antradienį skyrė baudą JAV technologijų milžinei „Google“ už tai, kad ši, jo vertinimu, nesugebėjo apsaugoti rusų naudotojų asmens duomenų.

Tai naujausia iš virtinės „Google“ paskelbtų baudų, kurios buvo skirtos tvyrant įtampai tarp Maskvos ir Vakarų dėl Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą.

Vieno Maskvos teismo teisėjas skyrė „Google“ 15 mln. rublių (apie 153 908 eurų) baudą po to, kai ši bendrovė ne kartą atsisakė Rusijoje kaupti šalies piliečių asmens duomenis.

2021-ųjų rugpjūtį ir 2022-ųjų birželį ši technologijų milžinė buvo buvo nubausta dėl tų pačių kaltinimų pagal įstatymą, įpareigojantį užsienio subjektus lokalizuoti savo vartotojų Rusijoje asmeninius duomenis.

Anksčiau šiais metais „Google“ buvo nurodyta sumokėti 3 mln. rublių (apie 30 781 eurų) baudą už tai, kad nepašalino tariamai melagingos informacijos apie karą Ukrainoje.

Tačiau Maskva nelabai gali priversti JAV bendrovę sumokėti baudą, nes „Google“ faktiškai nutraukė savo veiklą Rusijoje nuo praėjusių metų vasario, kai Kremlius pasiuntė karius į Ukrainą.

Rusijos teismai taip pat skyrė baudas technologijų bendrovei „Apple“ ir „Wikipedia“ savininkei „Wikimedia Foundation“ už tai, kad jos neištrynė, Maskvos nuomone, melagingos informacijos apie rusų karinius veiksmus Ukrainoje.

Rusija nuo 2022 metų vasario ėmėsi įvairių priemonių, kad nubaustų už bet kokią karo kritiką ar abejones dėl jo.

Kai kurie kritikai buvo griežtai nubausti. Be kita ko, Maskvos teismas opozicijos veikėją Vladimirą Kara-Murzą, pasisakiusį prieš Rusijos veiksmus Ukrainoje, pripažino kaltu dėl išdavystės ir Rusijos kariuomenės menkinimo, ir nuteisė jį kalėti 25 metus.

Gairės: Rusijos teismas, google, bauda, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS