Rusijos URM vadovas S. Lavrovas tariasi su Izraeliu dėl Sirijos ir Irano | KaunoDiena.lt

RUSIJOS URM VADOVAS S. LAVROVAS TARIASI SU IZRAELIU DĖL SIRIJOS IR IRANO

  • 3

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pirmadienio pavakare susitiko su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahumi) aptarti įvairių klausimų, ypač Irano dalyvavimo Sirijos konflikte.

Prieš rusų delegacijai atvykstant į B. Netanyahu rezidenciją žydų valstybės premjeras sakė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas keliomis dienomis anksčiau paprašė surengti šį susitikimą su aukšto lygio delegaciją, tarp kurios narių yra Generalinio štabo viršininkas generolas Valerijus Gerasimovas.

Izraelio vyriausybės vadovas nurodė, kad bus aptarti įvykiai regione ir „visų pirma – padėtis Sirijoje“.

B. Netanyahu sakė pakartosiantis Izraelio poziciją, jog iš Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) ir iš Irano remiamų jo sąjungininkų tikimasi, kad bus laikomasi 1974 sutarties, nustačiusios demilitarizuotąją zoną palei abiejų šalių sieną. Premjeras pridūrė, kad Izraelis toliau dės pastangas, jog jo pagrindinis priešininkas Iranas neužsitikrintų ilgalaikio karinio buvimo Sirijoje.

Izraeliui labiausiai rūpi, kad B. al Assadui padedančio Irano pajėgos ir glaudžius ryšius su Teheranu palaikantis Libano šiitų sukarintas judėjimas „Hizbollah“ bei kitos kovotojų grupės būtų kuo toliau nuo žydų valstybės sienų.

Tuo metu Rusija, pagrindinė B. al Assado sąjungininkė, perspėjo, kad būtų nerealu tikėtis, jog Iranas iš Sirijos visiškai pasitrauks.

B. Netanyahu ir V. Putinas anksčiau šį mėnesį buvo susitikę Maskvoje ir aptarė klausimus, susijusius su Sirija ir Iranu.

LiKus kelioms valandoms iki susitikimo su Rusijos delegacija Izraelis numušė kelias Sirijos teritorijoje paleistas raketas, kaip teigiama, skriejusias žydų valstybės link.

Anksčiau šį mėnesį, dukart per tą pačią savaitę, Izraelis paleido raketas „Patriot“ į bepilotes skraidykles, artėjusias prie šalies teritorijos iš Sirijos.

Birželį Izraelis irgi paleido raketą į skraidyklę, artėjusią prie žydų valstybės kontroliuojamos oro erdvės netoli sienos su Sirija.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Tai Izraelis sirų lėktuvą numušė Rusijos leidimu?.. :s

vien

tik zodziai... sake nurode nutare uzdraude sustabde igaliojo pamirso ir D. kt. kurie nieko nekeicia nes tai veidmainyste zmoniu atzvilgiu nes ju grazbilystem galo nebus ir reikia ne sukciu o zmogaus kuris padetu jiems........

...

Izraelis jau abejoja JAV palaikymu?..:s

SUSIJUSIOS NAUJIENOS