„Ryanair“ ir „Wizzair“ skirtos milijoninės baudos dėl rankinio bagažo taisyklių | KaunoDiena.lt

„RYANAIR“ IR „WIZZAIR“ SKIRTOS MILIJONINĖS BAUDOS DĖL RANKINIO BAGAŽO TAISYKLIŲ

  • 1

Italijos konkurencijos tarnyba dėl ginčytinų rankinio bagažo taisyklių skyrė milijonines baudas pigių skrydžių bendrovėms „Ryanair“ ir „Wizzair“. Airių kompanija „Ryanair“ turės sumokėti 3 mln. eurų baudą, o vengrų „Wizzair“ - 1 mln. eurų, ketvirtadienį pranešė tarnyba.

Abi oro bendrovės prieš kurį laiką pakeitė į lėktuvo saloną leidžiamo įsinešti rankinio bagažo taisykles. Nuo lapkričio pradžios nemokamai leidžiama įsinešti tik nedidelį bagažo vienetą, kuris telpa po sėdyne, pavyzdžiui, rankinę ar kuprinę. Už nedidelį lagaminą jau reikia susimokėti.

„Ryanair“ argumentavo, kad taip norima sumažinti laukimo laiką keleivių įlaipinimo metu ir išvengti vėlavimų. Nes prieš tai būdavo, kad rankinis bagažas, kuris netilpdavo į bagažo lentyną lėktuvo salone, turėdavo būti pažymėtas ir perdėtas į krovinių skyrių - dėl to esą orlaiviai vėluodavo pakilti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Qestion

Tai ka W ir R ,tai kažkokia nesamone,kasmet naujos taisyklės jų,tiesiog tyčiojasi iš keleiviu,kažin po baudų grįš senoji rankinio bagažo tvarka???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS