S. Lavrovas: Kijevo posūkis NATO link pavojingas Europos saugumui | KaunoDiena.lt

S. LAVROVAS: KIJEVO POSŪKIS NATO LINK PAVOJINGAS EUROPOS SAUGUMUI

  • 18

Jau vien Ukrainos idėja stoti į NATO kelia pavojų ne tik šios šalies žmonėms, bet ir visai europinei saugumo sistemai, pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

„Pati idėja Ukrainai pasukti NATO link yra pavojinga ne tik Ukrainos liaudžiai, nes joje nėra vienybės šiuo klausimu, ji pavojinga europiniam saugumui“, – sakė Rusijos diplomatijos vadovas televizijos „Rossija-1“ laidoje (Vakaras su Vladimiru Solovjovu) ketvirtadienį ir pridūrė, kad visos šalys, europinio saugumo sistemos dalyvės, yra pasirašiusios po saugumo nedalomumo principu.

„Niekas neturi užtikrinti savo saugumą kitų saugumo sąskaita, niekas neturi perkelti skiriamųjų linijų, kurios buvo paveldėtos iš „šaltojo karo“ laikų“, – paaiškino Užsienio reikalų ministerijos (URM) vadovas S.Lavrovas.

Tuo tarpu šios ministerijos oficialusis atstovas, savo ruožtu, pažymėjo, kad NATO plėtimas į Rytus priversiąs Rusiją imtis adekvačių atsakomųjų priemonių.

„Principinė Rusijos pozicija Kijevo kurso į Šiaurės Atanto aljansą atžvilgiu jums gerai žinoma, – sakė Aleksandras Lukaševičius žurnalistams ketvirtadienį Maskvoje. – Pabrėšiu, kad galimas Aljanso plėtimasis toliau į Rytus neišvengiamai atves prie labai rimto karinio ir politinio poslinkio ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje“.

Tai „palies tiesiogiai nacionalinius Rusijos interesus ir privers mūsų šalį imtis būtinų adekvačių priemonių“, nurodė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Girtam mizantriperiui

Maziau gerk ,blaivus zmones buna protingesni us tave

mizantropas

amžini ruskių grasinimai atsibodo visam pasauliui. tačiau tegu grasina, tai dar labiau atskleidžia tikruosius ruskių kėslus, tad pirmyn, ką dar pasakys rusijos carai? Pasakys, kad jiems galima užpuldinėti ir provokuoti kitas šalis, o toms šalims gintis draudžiama? labai svarbu tiek ir tokio masto skirti sankcijų, kad šita blogio imperija net negalėtų apie naują ginkluotę pagalvoti. Reikia rusiją prispausti iki pat dugno, kitaip dar ilgai ji mums grasins ir užpuldinės.

ANTIKORUPCINE KONSTITUCINE PARTIJA

SU ŠVENTĖMIS. .................... Susipažikite su LIETUVOS ir PASAULIO LIETUVIŲ IŠEIVIJOS rengiamu TAUTOS SUSIRINKIMU Nr 1 , bei Streiku Nr 170 dėl IŠLIKIMO: politinės ir teisėtvarkos korupcijos naikinimo, išeivijos sugrąžinimo, jaunimo įvertinimo. http://www.antikorupcinisstreikas.lt/ www.antikorupcinisstreikas.lt Su pagarba
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS