S. Lavrovas: NATO planuojama plėtra į Balkanus – provokacija | KaunoDiena.lt

S. LAVROVAS: NATO PLANUOJAMA PLĖTRA Į BALKANUS – PROVOKACIJA

  • 1

NATO galima ekspansija į buvusias Jugoslavijos respublikas – Bosniją, Makedoniją ir Juodkalniją – gali būti vertinama kaip „provokacija“, pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas interviu vienam laikraščiui, kuris spausdinamas pirmadienį.

Maskva priešinasi NATO plėtrai į buvusias sovietų bloko šalis rytų ir pietryčių Europoje, taip varžydamasi dėl geopolitinės įtakos šiame regione nuo šaltojo karo pabaigos laikų.

Juodkalnija, Makedonija ir Bosnija turi ambicijų pasekti 2009 metais NATO nare tapusios Kroatijos pavyzdžiu ir taip pat prisijungti prie šio Šiaurės Atlanto aljanso.

Paklaustas, apie šių trijų šalių integraciją į NATO, Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas Bosnijos dienraščiui „Dnevni Avaz“ sakė: „Kalbant apie NATO ekspansiją, ją laikau klaida, netgi tam tikra provokacija“.

„Tai yra tam tikra prasme neatsakinga politika, kuri kelia pavojų siekiui kurti vienodą ir bendrą saugumą Europoje, kuris būtų vienodas visiems, nepaisant, ar šalis priklauso vienam ar kitam blokui“, – sakė jis.

S.Lavrovas patvirtino, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas spalio viduryje vyks į Serbiją paminėti Belgrado išlaisvinimo iš nacių okupacijos 70-mečio.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Lavrovui

Ne provokacija, bet adekvatus reagavimas i Rusijos politika.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS