S. Lavrovas: rusakalbių padėtis Baltijos šalyse ir Ukrainoje blogėja | KaunoDiena.lt

S. LAVROVAS: RUSAKALBIŲ PADĖTIS BALTIJOS ŠALYSE IR UKRAINOJE BLOGĖJA

  • 17

Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovas Sergejus Lavrovas su Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) aukštuoju komisaru tautinių mažumų klausimais Lamberto Zannieru (Lambertu Zanjeru) aptarė aktualius organizacijos veiklos šios srityje klausimus, pirmadienį pranešė Rusijos užsienio reikalų ministerija.

„S. Lavrovas informavo aukštąjį komisarą apie Rusijos prioritetus šioje srityje, atkreipė dėmesį į nuolat blogėjančią rusakalbių mažumos Baltijos valstybėse ir rusakalbių Ukrainos gyventojų padėtį, kuriai taip pat įtakos turi naujos Kijevo įstatymų iniciatyvos“, – sakoma ministerijos svetainėje paskelbtame pranešime.

Ministras atkreipė dėmesį, kad būtina ginti nacionalinių mažumų teises ESBO erdvėje ir pabrėžė, kad Rusija yra pasiryžusi šiuo klausimu vesti konstruktyvų ir depolitizuotą dialogą su ESBO komisaru ir visomis valstybėmis narėmis, nurodoma jame.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Makas

Tam neaiskios tautybes "rusui", Baltijos salis gerai butu visai uzmirsti.

Zelemunčikas

O už ką mes tuos rusus turime mylėt?Tas pats kaimynas rusas keluskart per dieną vis skkambina arba spardo į mano duris,ir klausinėja:- ty menia liubiš,ty mena uvažaieš?Ką aš jam galiu atsakyt,jeigu liubliu į uvažaju tilko ženū svojū gadiukū.

Jonas

Lopšelis provokatorius, o rusų LT klausė, ar pagirias susapnavo??? Nieko naujo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS