Šeima: N. Mohammadi savo kalėjimo kameroje „švenčia“ pelniusi Nobelio taikos premiją | KaunoDiena.lt

ŠEIMA: N. MOHAMMADI SAVO KALĖJIMO KAMEROJE „ŠVENČIA“ PELNIUSI NOBELIO TAIKOS PREMIJĄ

  • 5

Irano teisių gynėja Narges Mohammadi (Narges Mohamadi) kartu su kitomis kalinėmis jų Teherano kalėjimo kameroje „atšventė“ pelniusi Nobelio taikos premiją, naujienų agentūrai AFP šeštadienį pareiškė jos šeima.

„Apie tai, kad jai buvo skirta Nobelio taikos premija, Narges sužinojo vakar po pietų iš žinučių, atsiųstų iš vyrų skyriaus, kur penktadieniais jiems yra lengviau pasinaudoti telefonu“, – sakė jos šeima.

Tą patį vakarą „valstybinė televizija 22 val. 30 min. pranešė šią žinią, pateikusi įžeidžiantį ir šmeižikišką Narges portretą“, rašoma šeimos pareiškime.

„Narges ir jos kameros draugės pratrūko džiaugsmu ir atšventė šią pergalę savo kameroje.“

Norvegijos Nobelio komitetas penktadienį paskelbė, kad šių metų Nobelio taikos premija atiteko N. Mohammadi už jos „kovą prieš moterų priespaudą Irane ir kovą už žmogaus teises ir laisvę visiems“

51 metų žurnalistė ir aktyvistė didžiąją dalį pastarųjų dviejų dešimtmečių praleido kalėjime už kampaniją prieš privalomą hidžabo dėvėjimą moterims ir mirties bausmę.

Per spaudos konferenciją Norvegijos Nobelio komiteto pirmininkė Berit Reiss-Andersen (Berit Reis-Andersen) vylėsi, kad Irano institucijos paleis N. Mohammadi iš kalėjimo ir leis jai atsiimti premiją Osle.

Prieš įkalinimą N. Mohammadi buvo uždraustos Irano organizacijos „Defenders of Human Rights Center“ viceprezidentė. Ji buvo artima šią organizaciją įsteigusiai Nobelio taikos premijos laureatei Shirin Ebadi (Širin Ebadi).

Tuo tarpu Iranas pasmerkė Nobelio komiteto sprendimą Nobelio taikos premiją skirti N. Mohammadi, kurį pavadino šališku ir politiniu.

„Atkreipiame dėmesį, kad Nobelio taikos komitetas taikos premiją skyrė asmeniui, kuris buvo nuteistas už daugkartinius įstatymų pažeidimus ir nusikalstamas veikas“, – sakoma užsienio reikalų ministerijos atstovo spaudai Nassero Kanani (Nasero Kananio) paskelbtame pareiškime.

„Mes smerkiame šį šališką ir politinį žingsnį“, – pabrėžiama pareiškime.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

natalija

Nu šipsosi boba tokius pinigus gavusi ir kalėjime matyt gerai gyvena Dabar ateis kažkas tai prikurstyti durneliai padės galvas išlaisvins boba ir dings pas Makrona vaikučiam pilaites nupirks ir švylpaus sau didžioji kovotoja Mes irgi turim tokia Cicinaka didžioji kovotoja padeda jankiam nuversti žmoniu prezidenta bet šitai dar neaišku kaip bus Jin jau gavo iš bidono sausaini tai panašiau kad laukia kaip ir tos kur sediI12 metu jos draugė Kalesninkovos likimas ar to Sakašvilio Ne visos datempia iki Nobelio

Nuomonė

Nobelio premija seniai išsigimė ir nieko nebeverta.

o

taip /svenciama/ 1 is daugelio istorijos parazitu i kuriu galva pats setonas diege naikinimo tehnologijas ir 1 is ju dinamitas kuri pats nobelis patvirtyno nuo ko ir vyksta testynumo seka tik finansai tai sorosiniai satanystiniai pppz=0
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS