Šiaurės Korėja D. Trumpo žinutę pavadino pasiutusio šuns skalijimu | KaunoDiena.lt

ŠIAURĖS KORĖJA D. TRUMPO ŽINUTĘ PAVADINO PASIUTUSIO ŠUNS SKALIJIMU

  • 1

Pchenjanas antradienį pasmerkė socialiniame tinkle „Twitter“ JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) paskelbtą žinutę apie tai, kad jis turi didesnį branduolinį mygtuką nei Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas).

Šiaurės Korėja šį D. Trumpo komentarą pavadino „pamišėlio priepuoliu“ ir „pasiutusio šuns skalijimu“.

Kim Jong Unas savo naujametiniame kreipimesi įspėjo Jungtines Valstijas, kad ant savo stalo jis turi „branduolinį mygtuką“. Tuo pat metu Šiaurės Korėjos lyderis užsiminė, jog Pchenjanas palaiko dialogo galimybę ir yra pasirengęs atsiųsti delegaciją į ateinantį mėnesį kaimyninėje Pietų Korėjoje vyksiančias žiemos olimpines žaidynes.

Atsakydamas D. Trumpas tviteryje parašė: „Tegul kas nors iš jo išsekinto ir alkstančio režimo jį informuoja, kad ir aš turiu Branduolinį Mygtuką, bet jis yra daug didesnis ir galingesnis negu jo, ir mano Mygtukas veikia!“

Šiaurės Korėjos oficialus valdančiosios partijos laikraštis „Rodong Sinmun“ antradienį pateikė pirmą Pchenjano reakciją į šiuos JAV lyderio žodžius.

Laikraštis atmetė D. Trumpo „pasipūtėliškus tauškalus“, pavadinęs tai „Šiaurės Korėjos galios išgąsdinto pamišėlio priepuoliu“ ir „pasiutusio šuns skalijimu“.

Netrukus po Kim Jong Uno naujametinės kalbos Pchenjanas ėmėsi konkrečių žingsnių įtampai sušvelninti. Tai atvėrė kelią praėjusią savaitę surengti pirmąsias po dvejų metų pertraukos oficialias abiejų Korėjų derybas. Jose buvo konkrečiai sutarta, kad Šiaurės Korėja dalyvaus Pjongčango žiemos olimpiadoje.

Tačiau po derybų Šiaurės Korėja jau spėjo paskelbti virtinę grasinimų Pietų Korėjos ir Jungtinių Valstijų atžvilgiu.

Pchenjanas jau daug metų žarsto apokaliptinius grasinimus savo priešams. Tuo tarpu D. Trumpo sprendimas prieš šią branduolinį ginklą turinčią valstybę pasitelkti bauginimų retoriką sulaukė kritikos, nes bijoma, jog tai gali dar padidinti įtampą Korėjos pusiasalyje.

JAV prezidentas anksčiau yra grasinęs „ugnimi ir įniršiu“ sunaikinti Pchenjano režimą ir įspėjęs Kim Jong Uną, kad jo laukia „savižudiška misija“, jei toliau kurs branduolinius ginklus.

D. Trumpo žinutė tviteryje apie branduolinį mygtuką „atspindi itin prastą nevykėlio psichinės sveikatos būklę“, savo komentare rašo „Rodong Sinmun“ ir diagnozuoja JAV prezidentui „pykčio nevaldymą ir šizofreniją“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

gal

sitos kvailos marionetes baigs erzint 1 kita ir visa zmonija o gal tai ir yra /pasiutusio suns/ jav generolo /geri/ patarimai kuriu jis taip laukia igyvendinimo neliskit i kitu saliu gyvenima ir niekas pas jus nelis nes kitos planetos tai nebus....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS