Šiaurės Korėjos lyderis pastebėtas naujame „Rolls-Royce“ | KaunoDiena.lt

ŠIAURĖS KORĖJOS LYDERIS PASTEBĖTAS NAUJAME „ROLLS-ROYCE“

  • 1

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) turi naują automobilį – „Rolls-Royce“, kuriuo praėjusį savaitgalį atvažiavo į susitikimą su JAV valstybės sekretoriumi Mike'u Pompeo (Maiku Pompėju) Pchenjane, antradienį pranešė televizija CNN.

Šiaurės Korėjos ekspertai atkreipė dėmesį į susitikimo metu darytose nuotraukose matomo automobilio „Rolls-Royce“ logotipą.

Paprastai Kim Jong Unas važinėja ne „Rolls-Royce“, o limuzinu „Mercedes“, kuriuo, pavyzdžiui, naudojosi balandžio mėnesį per susitikimą su Pietų Korėjos prezidentu Moon Jae-inu (Mun Džejinu), nurodoma pranešime.

Todėl specialistai padarė išvadą, kad Šiaurės Korėjos lyderio automobilių parkas buvo papildytas.

Neaišku, kaip Kim Jong Unas gavo „Rolls-Royce“, nes pagal Jungtinių Tautų sankcijas draudžiama Šiaurės Korėjai parduoti prabangos prekes, nurodė CNN.

Tokio automobilio pirkimas „beveik neabejotinai yra JT sankcijų Šiaurės Korėjai pažeidimas“, sakoma pranešime.

„Tai, kad Kim (Jong Unas) į susitikimą su Pompeo atvažiavo tokiu prabangiu automobiliu, galima interpretuoti tarsi kaip antausį amerikiečių diplomatui, turint omenyje, kad (Donaldo) Trumpo (Trampo) administracija reikalauja tarptautinės bendrijos griežtai vykdyti JT sankcijas Šiaurės Korėjai iki Pchenjano denuklearizacijos“, – pažymėjo televizija.

M. Pompeo su Kim Jong Unu Pchenjane susitiko sekmadienį. Abu jie palankiai kalbėjo apie derybas, per kurias buvo aptarinėjami denuklearizacijos klausimai ir antro JAV bei Šiaurės Korėjos viršūnių susitikimo perspektyvos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Opel

...O us Kinijos ar Rusijos masina “atkeliauti” negalejo? A?! ....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS