Šimtai rusų protestavo prieš griežtesnę interneto kontrolę | KaunoDiena.lt

ŠIMTAI RUSŲ PROTESTAVO PRIEŠ GRIEŽTESNĘ INTERNETO KONTROLĘ

  • 0

Maždaug tūkstantis rusų šeštadienį nepaisydami pilančio lietaus Maskvoje protestavo prieš vyriausybės veiksmus, kuriais siekiama griežtinti interneto kontrolę.

Policija areštavo 11 protestuotojų, bet vėliau juos paleido.

Demonstracijos, kurią vietos valdžia sankcionavo, dalyviai skandavo šūkius „Rusija bus laisva“ ir „Rusija be cenzūros“.

Kai kas taip pat reiškė paramą Rusijos opozicijos laikraščio „Novaja gazeta“ reporteriui Ali Feruzui, kuriam gresia deportacija atgal į Uzbekistaną dėl įtariamų imigracijos įstatymų pažeidimų.

Kai kurie iš jų buvo areštuoti, nurodė teisių gynimo grupė „OVD-Info“, kuri stebi aktyvistų sulaikymą. Naujienų agentūros AFP fotografas matė, kaip buvo sulaikyti du protestuotojai su vaivorykštės vėliavomis.

Liepos mėnesį Rusijos parlamentas uždraudė interneto įrankius, su kuriais vartotojai gali apeiti oficialius tam tikrų tinklapių draudimus.

Sprendimas sudaro sąlygas telekomunikacijų priežiūros institucijai „Roskomnadzor“ sudaryti vadinamųjų anonimizuoklių sąrašą ir uždrausti bet kurią, nesilaikančią draudimų, be to, reikalauti pokalbių tarnybų vartotojų identifikuoti save telefono numeriu.

„Inovacijos ir technologijos laimės! Mes ginsime savo laisves!“ – sakė vienas protestuotojas, matomas per demonstracijos transliaciją „YouTube“.

Rusijos opozicijos grupės smarkiai kliaujasi internetu, kad kompensuotų galimybių naudotis pagrindinės srovės žiniasklaida trūkumą.

Tačiau Rusijos valdžia varžo tokias interneto tarnybas, priežastimi nurodydama susirūpinimą saugumu.

Birželio mėnesį Rusijos pareigūnai grasino uždrausti žinučių programėlę „Telegram“. Federalinė saugumo tarnyba sakė, kad šia programėle naudojosi balandį įvykdytos kruvinos atakos Sankt Peterburgo metropolitene kaltininkai.

GALERIJA

  • Šimtai rusų protestavo prieš griežtesnę interneto kontrolę
  • Šimtai rusų protestavo prieš griežtesnę interneto kontrolę
  • Šimtai rusų protestavo prieš griežtesnę interneto kontrolę
  • Šimtai rusų protestavo prieš griežtesnę interneto kontrolę
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS