Slovėnija rengs pirmalaikius parlamento rinkimus | KaunoDiena.lt

SLOVĖNIJA RENGS PIRMALAIKIUS PARLAMENTO RINKIMUS

  • 0

Slovėnijos prezidentas Borutas Pahoras šeštadienį sušaukė pirmalaikius parlamento rinkimus, kurie įvyks birželio 3 dieną.

Rinkimai sušaukti praėjusį mėnesį atsistatydinus premjerui Miro Cerarui (Mirui Cerarui), kurio centro kairės vyriausybę persekiojo viena krizė po kitos. Premjeras pasitraukė trys mėnesiai iki savo kadencijos pabaigos, teismui anuliavus referendumą, per kurį buvo pritarta vyriausybės pasiūlytam svarbiausiam infrastruktūros projektui, turėjusiam pagerinti transporto jungtis su Adrijos pajūrio uostamiesčiu Koperiu.

Projektas turėjo kainuoti maždaug 1 mlrd. eurų ir trijų partijų koalicinė vyriausybė tikėjosi jį pradėti iki vasaros.

B. Pahoras taip pat paleido 90 vietų parlamentą, kuris buvo išrinktas 2014 metų liepą, ir leido jam rengti tik neeilines sesijas iki bus išrinktas naujas parlamentas.

M. Ceraro Moderniojo centro partija (SMC) 2014 metų pirmalaikius rinkimus laimėjo gavusi 34,5 proc. balsų, bet šeštadienį laikraštyje „Dnevnik“ paskelbti apklausos rezultatai rodo, kad šiuo metu partiją palaiko tik 12,4 proc. rinkėjų.

Populiarumu visus lenkia Marjanas Šarecas (Marianas Šarecas) – į prezidentus su miglota rinkimų programa kandidatavęs buvęs komikas, nepriklausantis jokiai politinei jėgai. Per minėtą apklausą jį palaikė 18,5 proc. respondentų.

Į politiką patraukusiam M. Šarecui, anksčiau garsėjusiam šmaikščiomis šalies politikų parodijomis ir mėgstančiam priešpastatyti save politikos grietinėlei, pavyko palenkti į savo pusę nemažai politika nusivylusių slovėnų, tačiau jis neturi jokios partinės struktūros.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS