Šri Lankos lyderis pabėgo iš savo rezidencijos, ją atakavus protestuotojams | KaunoDiena.lt

ŠRI LANKOS LYDERIS PABĖGO IŠ SAVO REZIDENCIJOS, JĄ ATAKAVUS PROTESTUOTOJAMS

Didelį spaudimą patiriantis Šri Lankos prezidentas Gotabaya Rajapaksa (Gotabaja Radžapakša) šeštadienį pabėgo iš savo oficialios rezidencijos, naujienų agentūrai pranešė vienas aukšto rango šaltinis gynybos tarnyboje.

Vėliau per televiziją buvo parodyta, kaip protestuotojai, reikalaujantys lyderio atsistatydinti, šturmuoja prezidentūrą.

„Prezidentas buvo išlydėtas į saugią vietą“, – nurodė šaltinis ir pridūrė, kad kariai šaudė į orą, siekdami neleisti įtūžusių žmonių miniai užimti prezidentūros.

Privačios televizijos „Sirasa TV“ reportaže matyti, kaip minia įsiveržė į prezidento rezidenciją, kuri anksčiau buvo budriai saugoma.

Šri Lankoje neramumus kursto ištisus mėnesius besitęsiantis maisto produktų ir degalų stygius, dažni elektros tiekimo sutrikimai ir didelė infliacija, išsekus užsienio valiutos atsargoms, reikalingoms gyvybiškai svarbių prekių importui.

Į sostinę Kolombą vyko daugybė žmonių, ketinančių dalyvauti naujoje demonstracijoje, salą apėmus beprecedentei ekonomikos krizei.

Policija atšaukė penktadienį paskelbtą įsaką dėl komendanto valandos įvedimo, kai opozicijos partijos, žmogaus teisių aktyvistai ir advokatų asociacija pagrasino paduoti į teismą policijos vadovą.

Tūkstančiai protestuotojų prieš vyriausybę nepaisė nurodymo likti namuose ir netgi privertė geležinkelių tarnybas skirti jiems traukinių nuvažiuoti į Kolombe šeštadienį vyksiantį mitingą, sakė pareigūnai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Švanc'berg \\\\\\.....//////

Kada į Lietuvą ateis ta šventė?___URM'o "ministras" jau tepė slides,bet kitus reikia prilaikyti,kol padengs milijardinius nuostolius._____Po to į Pravieniškių "skaistyklą" ir į LAISVĘ...........................,kregždutės.............................

o

kada mes vienysimes su latviais ir estais i nauja seimu marsa ir eisim is 1 kaip pries 30m?===

Anonimas

Baisus klausimas pi.de.ra.si.nia.ms Lietuvos fasistinio rezimo atmatoms. Kur begsit padlos kai pakils liaudis.? At rudens , atrodo, kad jums ateis valanda ,,X,, kai reikes kaboti po saka ir su virve ant kaklo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS