Sunkiai įsivaizduojamo statumo gatvė negąsdina vairuotojų: avarijų daug, bet sutrumpėja kelias | KaunoDiena.lt

SUNKIAI ĮSIVAIZDUOJAMO STATUMO GATVĖ NEGĄSDINA VAIRUOTOJŲ: AVARIJŲ DAUG, BET SUTRUMPĖJA KELIAS

  • 1

Vokiečių reporteriai nufilmavo turbūt pačią stačiausią pasaulyje gatvę. Meksikos sostinės priemiestyje yra gatvelė, kurios statumas, kai kuriose vietose – beveik 45 laipsniai. Toks nuolydis pavojingas ne tik automobiliams, bet ir palei šią gatvę gyvenantiems žmonėms bei jų namams.

Paso Florentino – neįtikėtino statumo gatvė. Pagal visus statybos standartus čia turėtų būti tiesiog laiptai, bet priemiesčio gyventojai nusprendė, kad jiems reikia gatvės.

„Tai buvo prieš kelerius metus. Ten, prie parduotuvėlės, važiavo automobilis. Jis pasuko, trenkėsi į namą ir perskrido per jo stogą“, – pasakojo vietos gyventoja Maria Elena Ruiz Castelan.

Dėl tokio statumo vietos gyventojams neretai tenka patiems įsirengti apsauginius užtvarus, kad į jų namų sienas nesidaužytų kontrolę praradę automobiliai.

Taip pat jie pasistatė vaizdo kameras, kad užfiksuotų čia itin dažnai įvykstančias avarijas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše: 

Beje, jos labai populiarios internete. Važinėjimas tokia gatve tikrai nelengvas ir pavojingas.

„Jis tiesiog slydo, nors kelio danga nebuvo šlapia, stabdė ir slydo keliu, o mes čia stovėjome. Tai labai pavojinga“, – išsigandęs kalbėjo RTL reporteris Philipp Cerfontaine.

„O jūs kada nors patekote į avariją?“ – taksi vairuotojo klausė P. Cerfontaine.

„Ačiū Dievui, dar ne. Bet mano kolegos pateko. Ar žinote kodėl? Todėl, kad per daug užtraukia rankinį stabdį. Jie per stipriai ir per greitai jį patraukia. Tai reikia daryti labai švelniai. Kitaip bus blogai“, – įspėjo taksi vairuotojas.

Meksiko merija kelis kartus bandė uždaryti gatvę, bet vietos vairuotojai tiesiog išardydavo užtvarus. Nors gatvė ir labai stati, ji smarkiai sutrumpina kelią per šį rajoną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rusas

Nefiga sebe

SUSIJUSIOS NAUJIENOS