Švedijos demokratai nepritaria šalies stojimui į NATO | KaunoDiena.lt

ŠVEDIJOS DEMOKRATAI NEPRITARIA ŠALIES STOJIMUI Į NATO

  • 6

Kraštutinė dešinioji Švedijos demokratų (SD) partija pasisako prieš šalies stojimą į NATO, penktadienį pareiškė vienas šios politinės jėgos atstovas Robertas Hakanssonas (Robertas Hokansonas).

„Nepalaikome ir nepalaikysime stojimo į NATO“, – žurnalistams sakė R. Hakanssonas.

„Žinoma, jaučiame įtampą tarp Vakarų ir Rusijos. Galima sakyti, kad esame per vidurį. Būtina klausytis abiejų šalių – ir Rusijos, ir NATO; norėtume būti tarpininkai“, – pridūrė jis.

SD poziciją patikslino partijos Vesterboteno apygardos skyriaus vadovas Petteris Nilssonas (Pėteris Nilsonas).

„Mūsų partija pasisako už Švedijos visavertiškumą ir savarankiškumą. Mums toli gražu ne viskas patinka, kalbant apie mūsų narystę Europos Sąjungoje. Mums taip pat kelia susirūpinimą NATO narystės klausimas“, – pabrėžė jis.

Abu politikai pažymėjo, kad pritartų Švediijos išstojimui iš Europos Sąjungos.

„Stojimo ar išstojimo iš ES klausimą sprendžia liaudis, bet mes palaikytumėme išstojimą, nors partijoje yra įvairių nuomonių šiuo klausimu. Norėtumėm aptarti (Švedijos) Europos Sąjungos narystės sąlygas: dabar jos pernelyg kertasi su mūsų nacionaliniais interesais ir reikalauja keisti daugybę įstatymų“, – pridūrė P. Nilssonas.

SD turi parlamente 49 atstovus. Umeo universiteto politologai prognozuoja, kad po sekmadienį įvyksiančių rinkimų partijos atstovų parlamente padaugės.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Zelemunčikas

Verygos pacientai visi SAM-e turi savo kabinetus,aš ne.

tam Zelemunčikas

Verygos pacientas?

tai

idijotizmas ir zmoniu niekinimas perkant gaubicas kurio kazkada buvo puolamieji ginklai pries itvirtinimus ir merkel nori ikisti mums stai ko ji cia vyksta o /musu globejai/ patenkinti dalinsis babkemis kuriu procentas nubires nuo mokesciu moketoju ir europos zmoniu santaupu neveltui britai nusimuilino palike /skestanti laiva/ paciu ziniai.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS