T. May ir Japonijos investuotojai Jungtinėje Karalystėje susitiks deryboms | KaunoDiena.lt

T. MAY IR JAPONIJOS INVESTUOTOJAI JUNGTINĖJE KARALYSTĖJE SUSITIKS DERYBOMS

  • 0

Svarbiausi Japonijos investuotojai Jungtinėje Karalystėje, įskaitant tris didžiąsias automobilių gamintojas, ketvirtadienį susitinka su britų premjere Theresa May, informuoja BBC.

Apie galimą susitikimą prabilta per T. May vizitą praėjusiais metais Japonijoje.

Derybose dalyvaus automobilių gamintojos „Nissan“, Toyota“ ir „Honda“, taip pat bankų bei vaistų gamintojų atstovai.

„Susitikimas vyks ketvirtadienį popietę, jo dalyviai kalbės apie svarbiausius investuotojus Jungtinėje Karalystėje tokiose srityse kaip bankininkystė, gyvosios gamtos mokslai, technologijos ir gamybos sektorius“, - sakė Dauningo gatvės atstovas.

Japonijos bendrovės „Nissan“, „Toyota“ ir „Honda“ pradėjo savo veiklą Jungtinėje Karalystėje praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje ir dabar pagamina beveik pusę visų šalies 1,67 mln. automobilių. Didelė jų dalis eksportuojama.

Automobilių pramonė nerimauja, kad jos eksportuojamai produkcijai gali būti taikomi iki 10 proc. tarifai, kad gali tekti susidurti su muitinės procedūrų vilkinimu po to, kai Jungtinė Karalystė pasitrauks iš Europos Sąjungos.

Ketvirtadienio susitikime, be kitų japonų bendrovių vadovų, dalyvaus ir „Nissan Europe“ pirmininkas Paulas Willcoxas.

Susitikime bus aptariamos mūsų veikslo operacijos bei investicijos Jungtinėje Karalystėje, - teigiama įmonės pareiškime. - Detalesnės informacijos apie diskusijas mes neatskleisime“.

Japonijos vaistų gamintojoms Jungtinė Karalystė taip pat tapo Europos baze. Londone įsikūrė ir Japonijos bankai, tokie kaip „Nomura“, „Daiwa Securities“ ir „Sumitomo Mitsui Financial“. Verslu Britanijoje užsiima daugiau kaip 1 000 japonų bendrovių, kuriose dirba 140 tūkst. vietos gyventojų. Daugybei Japonijos verslininkų Britanija tapo platforma, iš kurios jie vykdo verslą visame Senajame žemyne.

Tačiau Jungtinė Karalystė dabar rizikuoja prarasti teisę naudotis vadinamuoju paso mechanizmu (passporting rights) - teise veikti visoje Bendrijoje. Šis mechanizmas ypač svarbus finansų bendrovėms, bendraujančioms su savo klientais visose kitose ES šalyse. Dėl netikrumo, susijusio su „Brexit“ derybomis, užsienio bendrovės, vykdančios verslo operacijas Jungtinėje Karalystėje, pradėjo ieškoti alternatyvų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS