Tailando gyventojai karaliaus garbei keturis mėnesius vilkės geltonai | KaunoDiena.lt

TAILANDO GYVENTOJAI KARALIAUS GARBEI KETURIS MĖNESIUS VILKĖS GELTONAI

Dar nekarūnuoto karaliaus Mahos Vajiralongkorno garbei 70 mln. Tailando gyventojų raginami iki liepos pabaigos vilkėti geltonus rūbus - keturis mėnesius, kiekvieną dieną. Nuo pirmadienio galioja atitinkamas valdančiosios karinės vyriausybės raginimas. 66 metų monarchas, kuris eina pareigas jau pustrečių metų, oficialiai karūnuotas bus gegužės pradžioje.

Tačiau atitinkamas raginimas galios iki kito karaliaus gimtadienio - liepos 28-osios. Tailande geltona yra monarchijos spalva.

Bankoke pirmadienį daug žmonių atsiliepė į raginimą, tačiau toli gražu ne dauguma. Pirmiausiai valdžios institucijose daugelis pasirodė su geltonomis palaidinėmis ar geltonais marškinėliais.

Kad idėją paremtų kuo daugiau žmonių, vyriausybė bendradarbiauja ir su prekybos centrais. Dienraštis „Bangkok Post“, remdamasis ministro pirmininko Prayuto Chan-o-cha biuru, rašo, kad 4 mln. polo marškinėlių išlaikė „kokybės testą“.

Karalius Maha Vajiralongkornas pareigas perėmė 2016-ųjų spalį po savo tėvo Bhumibolo mirties. Tailando karališkieji rūmai su daugiau kaip 26 mlrd. eurų turtu yra viena turtingiausių pasaulio monarchijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS