Teisėja: D. Trumpas negali blokuoti savo kritikų tviteryje | KaunoDiena.lt

TEISĖJA: D. TRUMPAS NEGALI BLOKUOTI SAVO KRITIKŲ TVITERYJE

  • 2

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) teisiškai negali blokuoti socialinio tinklo „Twitter“ vartotojų, kurie su juo nesutinka, trečiadienį nusprendė federalinė teisėja byloje, potencialiai galinčioje turėti didelių pasekmių valstybės pareigūnų naudojimuisi socialiniais tinklais.

Teisėja Naomi Reice Buchwald (Naomi Reis Bukvald) sakė, kad D. Trumpo kritikų blokavimas, kuriuo neleidžiama matyti prezidento žinučių, pažeidžia vartotojų teises į konstitucijos Pirmosios pataisos garantuojamą žodžio laisvę.

75 puslapių išvadose ši Niujorko federalinė teisėja nurodė, kad vartotojai „neginčijamai buvo blokuojami dėl diskriminacijos pagal požiūrį“ ir kad tai neleistina pagal konstitucijos Pirmąją pataisą.

Sprendimas buvo pateiktas atsakant į ieškinį, kurį iškėlė „Twitter“ vartotojų grupė ir Kolumbijos universiteto Knightų (Naitų) Pirmosios pataisos institutas.

Ieškinyje buvo teigiama, kad D. Trumpas tviteriu naudojasi įvairiems politiniams pranešimams, todėl ši paskyra yra „viešas forumas“, į kurį negalima neįleisti žmonių dėl jų politinių pažiūrų.

Teisėja pripažino, kad nors prezidentas turi tam tikras žodžio laisvės teises, jis negali pažeisti kitų „Twitter“ vartotojų teisių.

„Nors turime pripažinti ... prezidento asmenines teises pagal Pirmąją pataisą, jis negali šiomis teisėmis naudotis taip, kad pažeistų atitinkamas teises pagal Pirmąją pataisą tų, kurie jį kritikavo“, – sakoma teisėjos išvadose.

Tačiau N. R. Buchwald nepatenkino prašymo paskelbti D. Trumpui ir jo padėjėjui socialinės žiniasklaidos reikalams Danui Scavino (Danui Skavinui), kuris taip pat minimas ieškinyje, teismo uždraudimą. Pasak teisėjos, ji tikisi, kad Baltieji rūmai laikysis jos „aiškinamojo“ sprendimo, nereikalaujančio priverstinio vykdymo. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

DEJA, taip, mūsų žiniasKlaidos portalai mus be jokio sąžinės graužimo blokuoja taip pažeisdami mūsų konstitucines teises; DEJA, realiai tos laisvės tik JAV veikia.

valio

musu cenzura gali uzblokuot jai netinkancia musu pilieciu nuomone kada tik nori ir kur nori

SUSIJUSIOS NAUJIENOS