Th. May ketvirtadienį vyks į Briuselį: sieks „Brexito“ sutarties pakeitimų | KaunoDiena.lt

TH. MAY KETVIRTADIENĮ VYKS Į BRIUSELĮ: SIEKS „BREXITO“ SUTARTIES PAKEITIMŲ

  • 0

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris) ketvirtadienį susitiks su Didžiosios Britanijos premjere Theresa May (Tereza Mei), antradienį pranešė EK atstovas, Briuseliui su Londonu nesutariant, kaip išsaugoti „Brexit“ skyrybų sutartį.

Planais, kad Britanija kovo 29 dieną iš bloko išstos pagal pernai pasirašytą susitarimą, buvo suabejota britų parlamentui jį atmetus.

Dabar Briuselis laukia, kol Th. May oficialiai paprašys atnaujinti derybas, bet perspėja, kad šiuo metu dėl paties susitarimo naujų diskusijų nebegali būti.

„Mūsų pozicija lieka aiški ir buvo pareikšta kelis kartus“, – antradienį per eilinę trumpą spaudos konferenciją sakė J.-C. Junckerio atstovas Margaritis Schinas.

„Britų parlamente įvyko virtinė balsavimų, kuriais remdamasi ministrė pirmininkė atvyks paaiškinti, kas bus toliau“, – sakė jis.

„Su malonumu ją priimsime. Nors komisijos pozicija yra aiški, mes norime išgirsti, ką pasakys ministrė pirmininkė“, – žurnalistams sakė M. Schinas.

Pasak jo, Th. May atvyks į Europos Komisijos pastatą „Berlaymont“ kitą dieną po Airijos ministro pirmininko Leo Varadkaro (Lio Varadkaro) derybų su Europos Sąjungos lyderiais.

Europos Vadovų Tarybos pirmininko Donaldo Tusko biuras kol kas nepatvirtino, kad Th. May susitiks ir su juo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS