Th. May paminėjo pereinamojo laikotarpio po „Brexit“ galimybę | KaunoDiena.lt

TH. MAY PAMINĖJO PEREINAMOJO LAIKOTARPIO PO „BREXIT“ GALIMYBĘ

  • 0

Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May (Terezą Mei) antradienį pareiškė planuojanti iki 2019 metų susiderėti dėl vadinamojo „Brexit“ ir Britanijos santykių su Europos Sąjunga ateityje, tačiau po to gali prireikti pereinamojo laikotarpio.

Vieno parlamento komiteto posėdyje T.May sakė, kad bendrovėms ir vyriausybei gali prireikti laiko prisitaikyti prie pokyčių. Tai buvo pirmas jos pasisakymas, kuriame ji aiškiai užsiminė apie susitarimo dėl pereinamojo laikotarpio, siekiant palengvinti Britanijos atsiskyrimą nuo ES, galimybę.

„Tikiuosi, kad mes galėsime užbaigti derybas per dvejų metų laikotarpį. Bet gali būti taip, jog gali atsirasti tam tikrų praktinių aspektų, dėl kurių įgyvendinimui po to reikės tam tikro laikotarpio“, – kalbėjo premjerė.

Pasak finansų ministro Philipo Hammondo (Filipo Hamondo), toks susitarimas padėtų „pereiti nuo to, kur mes esame dabar, būdami visateise Europos Sąjungos nare, prie to, kur būsime ateityje“.

Tai „suteiktų sklandesnio perėjimo galimybę ir sumažintų... rizikas, ypač, labai svarbu, riziką finansinio stabilumo, kuris turėtų realiai rūpėti, riziką“, – sakė jis praėjusią savaitę.

Apie pereinamojo laikotarpio galimybę T.May užsiminė dar lapkričio mėnesį Britanijos pramonės konfederacijos lyderių susitikime, sakydama „mes nenorime staigaus pasikeitimo“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS