Trys kinų astronautai pakilo į Kinijos kosminę stotį „Tiangong“ | KaunoDiena.lt

TRYS KINŲ ASTRONAUTAI PAKILO Į KINIJOS KOSMINĘ STOTĮ „TIANGONG“

Kinija į savo orbitinę stotį „Tiangong“ („Dangaus rūmai“) nusiuntė naują įgulą. Kosminis laivas „Shenzhou 18“ su trimis astronautais  vėlų ketvirtadienio vakarą (vietos laiku) pakilo iš Cziuciuanio kosmodromo Gobio dykumoje šalies šiaurės vakaruose. Kosminį laivą iškėlė nešančioji raketa „Langer Marsch 2F“.

Astronautai Ye Guangfu, Li Congas ir Li Guangsu pakeis dabartinę „Tiangong“ įgulą, dirbusią kosmose šešis mėnesius. Šį į Žemę turėtų grįžti kitos savaitės pradžioje. Naujoji įgula, kurios misija tęsis iki spalio, orbitoje vykdys įvairius mokslinius eksperimentus, įskaitant bandymus su žuvimis, kad daugiau sužinotų apie stuburinių veisimą kosmose. Be to, numatyti keli išėjimai į atvirą kosmosą, pranešė kinų institucijos.

Pekinas daug metų savo kosmoso programai skiria dideles lėšas. Kinija jau kurį laiką galvoja apie skrydžius į Mėnulį. Ji dar šį pavasarį į Žemės palydovą vėl nori nusiųsti zondą. Rengdamasis misijai, Pekinas į Mėnulio orbitą jau iškėlė ryšių palydovą.

Komunistų partijos valdoma Kinija nori iki 2030 m. į Mėnulį nusiųsti ir pilotuojamą misiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Šaunuoliai kinai!

Savo laiku USA buvo uždraudusi Kinijai leisti palydovus į kosmosą, kai kinai paleido svaidėsi notom ir sankcijom. USA draudė Kinijos kosmonautams skraidyti Amerikos laivais, būti kosminių stočių įgulų nariais. Net Rusija neskraidino kinų kosmonautų. Kinai patys pakilo į kosmosą, patys sukūrė kosminę stotį. Ir prieš Amerikos valią tapo kosmine valstybe.

kede

jie ka sedrjo ,kad pakilo i kur tai ?

Pakilo į kosminį - Tu DEBILAS

DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS