Ukraina teigia Šiaurės Korėjoje galbūt naudotus raketų variklius gaminusi Rusijai | KaunoDiena.lt

UKRAINA TEIGIA ŠIAURĖS KORĖJOJE GALBŪT NAUDOTUS RAKETŲ VARIKLIUS GAMINUSI RUSIJAI

  • 4

Ukrainos kosmoso agentūra antradienį pareiškė, kad variklio tipas, anot pranešimų, naudotas Šiaurės Korėjos raketose, buvo gaminamas Ukrainos fabrike, tačiau realizuotas tik Rusijoje.

Pirmadienį paviešintoje ekspertų ataskaitoje sakoma, kad Pchenjanas smarkiai progresavo kurdamas ilgojo nuotolio raketas, kai atnaujino raketų variklius, įsigytus iš buvusios Sovietų sąjungos šalies fabriko.

Strateginių tyrimų institutas nurodė, kad šie varikliai galėjo būti nusipirkti iš korumpuotų fabrikų darbuotojų Rusijoje ar Ukrainoje ir slapta nusikalstamai nugabenti į Šiaurės Korėją. Tai galėjo įvykti nuo Sovietų sąjungos griūties 1991 metais iki dabartinio konflikto Ukrainoje pradžios.

„Šie varikliai buvo pagaminti iki 2001 metų „Yuzhmash“ (fabrike) Ukrainoje“, - žurnalistams sakė Ukrainos kosmoso agentūros vadovas Jurijus Radčenka.

Jis tvirtino, kad minėti varikliai buvo naudoti Rusijai perduotoms nešančiosioms raketoms „Cyclone-2“ ir „Cyclone-3“.

Tiek varikliai, tiek raketos „Rusijai buvo pagamintos „Yuzhmash“, teigė J.Radčenka.

Ukrainos kosmoso agentūros vadovo žiniomis, šiuo metu Rusija turi nuo septynių iki 20 „Cyclone“ raketų ir su jų varikliais bei brėžiniais gali daryti ką nori.

J.Radčenka sakė, jog Ukraina minėtų variklių netiekė jokiai kitai šaliai, tik Rusijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

jei varikliai tiekti tik Rusiai

tai ta fašistinė valstybėlė parėmė Azijos fašistinę valstybėlę.Viskas logiška.Stalinas irgi draugavo su Hitleriu-ėjo ešelonai su plienu,grūdais į fašistinę germaniją.Vokietijos komunistai buvo sunaikinti taipogi tyliai leidus Stalinui.Fašistas fašistą parems....

sugriuvus sovietų sąjungai

Ukrainoje liko didžioji dalis pramonės gaminusios ginkluotę ir dalis jai, bei didžiausios ginklų atsargos taip vadinamoj vakarų karinėj apygardoj. Patys Ukrainiečiai mini, kad galimai ginklai ir jų dalys buvo pavogtos, nelegaliai parduotos ir straipsnio gale tai neigia...

Bbd

Haholus klausiti, saves ne gerbti)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS