Ukrainiečiai pagerbė Maidano protestų aukas | KaunoDiena.lt

UKRAINIEČIAI PAGERBĖ MAIDANO PROTESTŲ AUKAS

  • 2

Minėdami penktąsias provakarietiškų protestų eskalacijos metines, šimtai žmonių trečiadienį Kijeve maldomis ir gedulo renginiais pagerbė aukų atminimą.

Jie centrinėje alėjoje netoli Nepriklausomybės aikštės (Maidano) dėjo gėles ir degino žvakutes. Visoje šalyje prie vyriausybinių pastatų iki pusės stiebo buvo nuleistos vėliavos.

„Ukrainiečiai niekuomet nepamirš tų, kurie krito už laisvę ir mūsų šalies europietišką ateitį“, - tviteryje rašė Kijevo meras Vitalijus Klyčko. Buvęs boksininkas buvo vienas protestų lyderių ir vėliau buvo išrinktas sostinės meru. Prezidentas Petro Porošenka jau antradienį specialiame parlamento posėdyje, kuriame dalyvavo ir Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas, paminėjo tuomečius vykius.

Nuo 2015 metų Ukrainoje vasario 20-ąją oficialiai prisimenama „Dieviškoji šimtinė“. Tris mėnesius 2013/14 metų žiemą šimtai tūkstančių ukrainiečių dalyvavo demonstracijose, reikalaudami suartėjimo su ES. Per protestus žuvo daugiau kaip 100 žmonių, tarp jų - apie 20 policininkų. Protestai baigėsi prezidento Viktoro Janukovyčiaus pabėgimu į kaimyninę Rusiją. Maskva po to aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį ir remia separatistus Rytų Ukrainoje.

GALERIJA

  • Ukrainiečiai pagerbė Maidano protestų aukas
  • Ukrainiečiai pagerbė Maidano protestų aukas
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tadas

Šaunuoliai ukrainiečiai,traiskykite maskolis,o mes jums padėsime.

Artūras

Ukram nuo litvinų...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS