V. Putinas patvirtino naujus žiniasklaidos veiklos apribojimų pakeitimus | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS PATVIRTINO NAUJUS ŽINIASKLAIDOS VEIKLOS APRIBOJIMŲ PAKEITIMUS

  • 0

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas patvirtino įstatymo, reglamentuojančio šalies vadovo rinkimus, pakeitimus, kuriais nustatomi nauji suvaržymai žiniasklaidai, antradienį pranešė vietos naujienų agentūros.

Šie pokyčiai rengiami prieš kitų metų kovą įvyksiančius rinkimus, kuriuose 24-erius metus valdžioje – prezidento ar premjero poste – esantis V. Putinas, kaip prognozuojama, sieks naujos šešerių metų kadencijos.

71-erių V. Putinas kol kas nenurodė, ar planuoja kandidatuoti, sakydamas, kad apie savo planus paskelbs tik po to, kai parlamentas oficialiai nustatys rinkimų datą.

Pagal naujausius pakeitimus rinkimų komisijos posėdžius galės nušviesti tik pagal sutartis dirbantys žurnalistai, atstovaujantys registruotoms žiniasklaidos priemonėms, o laisvai samdomiems ir nepriklausomiems žiniasklaidos atstovams tai gali būti neleidžiama.

Be to, šiais pakeitimais bus uždrausta nušviesti rinkimų komisijos veiklą karinėse bazėse arba karo padėties zonose negavus išankstinio regioninės ir karinės valdžios institucijų leidimo.

Pakeitimais taip pat draudžiama vykdyti rinkimų kampaniją Rusijoje blokuojamuose socialiniuose tinkluose.

Maskvai susidorojant su opozicija ir informacijos sklaida, daugelis socialinių tinklų, įskaitant „Facebook“ ir „Instagram“, Rusijoje neveikia, nors daug žmonių naudojasi virtualių privačių tinklų (VPN) paslaugomis, kad apeitų šiuos draudimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS