V. Putinas: Rusija nekelia grėsmės nė vienai savo kaimynei | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS: RUSIJA NEKELIA GRĖSMĖS NĖ VIENAI SAVO KAIMYNEI

  • 29

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, ketvirtadienį Maskvoje susitikęs su Estijos prezidente Kersti Kaljulaid, pareiškė, kad Baltijos šalims nėra ko baimintis grėsmės, esą sklindančios iš Maskvos.

„Paminėjome NATO, Estijos ir kitų Baltijos šalių nuogąstavimus dėl saugumo. Esame įsitikinę, kad jie visiškai nepagrįsti. Jie sumaniai kurstomi NATO karinių vadų ir politikų kitapus vandenyno“, – po V. Putino ir K. Kaljulaid susitikimo sakė Kremliaus atstovas spaudai D. Peskovas.

Jis pabrėžė, kad Rusija „niekada nekėlė ir nekelia grėsmės nė vienai iš savo kaimynių“.

D. Peskovas taip pat pranešė, kad per lyderių susitikimą buvo aptarta Baltijos šalyse gyvenančių rusakalbių mažumų padėtis. Kremliaus atstovas atkreipė dėmesį į „tam tikrą lankstumą, rodomą mūsų kolegų Estijoje, kad būtų atidėtas rusiškų mokyklų perėjimas prie (mokymo) estų kalba“.

Estijos ir kitų Baltijos šalių santykiai su Rusija smarkiai pašlijo po 2014 metais Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos ir teikiamos pagalbos Rytų Ukrainoje veikiantiems prorusiškiems separatistams. Nerimą regione anksčiau taip pat buvo pakurstęs 2008 metų rugpjūtį kilęs trumpas, bet įnirtingas Rusijos ir Gruzijos karas.

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

Pilietis

Minimumas ruskyne 150eu, pensijos nė 100eu nesiekia, o valdžia tik karysvpasaulyje kelia!

to zenonas iš prie kulio

Tu visiškai teisus. Prie mano šalies artėja rusas nuo Kionigsbergo pusės..

Xa xa

rytų gnomas susileido į savo suvytusį snukį botokso ir riebiai nusiperdė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS