V. Putino kampanija pristatė dešimtis dėžių su peticijomis už jo dalyvavimą rinkimuose | KaunoDiena.lt

V. PUTINO KAMPANIJA PRISTATĖ DEŠIMTIS DĖŽIŲ SU PETICIJOMIS UŽ JO DALYVAVIMĄ RINKIMUOSE

  • 4

Rusijos prezidento Vladimiro Putino rinkimų kampanijos darbuotojai pirmadienį pristatė dešimtis dėžių su pasirašytomis peticijomis už jo dalyvavimą prezidento rinkimuose.

Beveik neabejojama, kad nuo 2000-ųjų valdantis V. Putinas kovą bus perrinktas dar vienai šešerių metų kadencijai. Nors yra glaudžiai susijęs su dominuojančia partija „Vieningoji Rusija“, jis dalyvaus kaip nepriklausomas kandidatas.

71 metų V. Putinas praeityje du kartus pasinaudojo savo įtaka ir pakeitė konstituciją, kad teoriškai galėtų likti valdžioje tol, kol įpusės devintą dešimtį metų. Jis jau ir taip yra ilgiausiai valdantis Kremliaus lyderis po 1953 metais mirusio sovietų diktatoriaus Josifo Stalino.

Pagal Rusijos rinkimų įstatymą nepriklausomi kandidatai privalo pateikti mažiausiai 300 tūkst. rinkėjų parašų iš 40 šalies regionų, kad jų pavardė būtų įrašyta balsalapiuose.

Rusijos naujienų pranešimuose sakoma, kad V. Putino kampanijos darbuotojai į Centrinę rinkimų komisiją atvežė 95 kartonines dėžes, prikrautas pasirašytų peticijų. Anksčiau skelbta, kad kampanija surinko daugiau kaip 2 mln. parašų.

Komisija kandidatų sąrašą turi patvirtinti iki vasario 10 dienos, o rinkimai vyks kovo 17-ąją.

Kol kas patvirtinti trys kandidatai, kurių nė vienas neturi realių galimybių įveikti V. Putiną. Tai Nikolajus Charitonovas iš Komunistų partijos, liberaldemokratas Leonidas Sluckis ir Vladislavas Davankovas iš partijos „Naujieji žmonės“.

Visos šios trys partijos turi vietų „Vieningosios Rusijos“ dominuojamame parlamente.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Bunda jau Baškirija...

Pasistojo tokis klausimuks, o kas bus, jei surengs referendumus, nubalsuos, pareikš norą išeiti iš Rassijos deržavos – čiukčiai, kalmukai, nencai, jakutai, čiuvašai, baškirai, dar ir išdidūs čečėnai, ir nebeduos kremliui nei dujų, nei naftos? Iš ko gyvens kremliaus elitas, draugeliai oligarchai, kiti siurbėlės? Pasirodo, rassija neturi jokių naudingųjų iškasenų...

Anonimas

Labai gerai. Išrinks dar vienai kadencijai. Vakarai kauks iš nevilties. ...

Cirkas

Klounų šalis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS