V. Zelenskis: Charkivas yra saugomas | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS: CHARKIVAS YRA SAUGOMAS

Rusai neslepia, kad Charkivas jiems yra geidžiamas taikinys, tačiau šiuo metu miestas saugomas. Ukraina turi stiprias gynybos linijas, o atakos atveju priešas susidurs su pasipriešinimu.

Tai pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis interviu „United News“, komentuodamas priešo melagystes apie vadinamąjį „puolimą prieš Charkivą“, pranešė „Ukrinform“.

„Šiandien Charkivas saugomas. Kalbant apie gynybos linijas, tai mūsų kariuomenei šiandien niekas negresia. Žinome, kad tai norimas taikinys... Na, o rusai neslepia. kad visi rytai, ir ne tik rytai, bet ir mūsų šalies pietai, ir miestai, tokie kaip Charkivas ir Kramatorskas, yra jų trokštamas taikinys. Tačiau šiandien mes visiškai užtikrintai giname Charkivo sritį“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Jis pažymėjo, kad Rusija vykdo galingą dezinformacijos politiką ir gali dislokuoti karius tam tikrose teritorijose, vėliau juos išvesti ir šią informaciją skleisti per Vakarų ir net Ukrainos žiniasklaidą.

„Kartais net nežinome, kad padedame priešui. Žinoma, Ukrainos žiniasklaida to nenori, bet turime suprasti, kad rusai skleidžia melus per mūsų žiniasklaidą, per „Telegram" kanalus. Ši panika kartais įgauna tokią sprogstamąją bangą mūsų dėka. Viską reikia labai atidžiai patikrinti. Visas smulkmenas“, – sakė V. Zelenskis.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, charkivas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS