Vatikanas: pakeliui į JAV popiežius sustos Kuboje | KaunoDiena.lt

VATIKANAS: PAKELIUI Į JAV POPIEŽIUS SUSTOS KUBOJE

  • 0

Popiežius Pranciškus apsilankys Kuboje prieš numatytą vizitą Jungtinėse Valstijose paskutinę rugsėjo savaitę, trečiadienį pranešė Vatikanas.

Vatikano atstovas Federico Lombardi (Federikas Lombardis) žurnalistams patvirtino, kad pontifikas sustos Kuboje, tačiau šio vizito datos nenurodė.

Pranciškus prisidėjo prie Jungtinių Valstijų ir Kubos santykių istorinio atšilimo savo laiškais abiejų šalių lyderiams, be to Vatikane buvo surengtos abiejų šalių atstovų paskutinės derybos. Apsilankydamas Kuboje popiežius galės dar toliau pastūmėti šį procesą.

78 metų pontifikas lankytis Jungtinėse Valstijose numato nuo rugsėjo 22 dienos iki 27-osios, kur jis dalyvaus Katalikų Bažnyčios kongrese Filadelfijoje.

Šios kelionės metu jis taip pat numato kreiptis į Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją Niujorke ir susitikti Baltuosiuose rūmuose su šalies prezidentu Baracku Obama (Baraku Obama). Vašingtone Pranciškus dar tars žodį JAV Kongrese ir taps pirmuoju popiežiumi, pasakiusiu kalbą Amerikos įstatymų leidėjams.

Pranciškus bus jau trečias Kubą aplankantis popiežius. 1998 metais Jonas Paulius II viešėdamas Kuboje sakė, kad šalis turėtų „atsiverti pasauliui ir pasaulis gali tada atsiverti Kubai“.

Popiežius emeritas Benediktas XVI lankydamasis Kuboje 2012 metais viešai išsakė Vatikano ilgametę poziciją, kad šiai salai įvestas JAV embargas yra neteisingas ir kenkia tik labiausiai pažeidžiamam jos gyventojų sluoksniui.

Pranciškus taip pat pasisako prieš JAV embargą, taip pat smerkia socializmą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS