Venesuela pradeda karines pratybas, reaguodama į britų karinį laivą prie Gajanos | KaunoDiena.lt

VENESUELA PRADEDA KARINES PRATYBAS, REAGUODAMA Į BRITŲ KARINĮ LAIVĄ PRIE GAJANOS

  • 1

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro (Nikolas Maduras) ketvirtadienį įsakė daugiau kaip 5 600 kariškių dalyvauti gynybinėse pratybose po to, kai Jungtinė Karalystė pareiškė siunčianti Karališkojo karinio jūrų laivyno karo laivą į vandenis prie kaimyninės Gajanos.

N. Maduro sakė, kad pradeda „bendrus gynybinio pobūdžio veiksmus, reaguodamas į Jungtinės Karalystės provokaciją ir grasinimą taikai ir mūsų šalies suverenitetui“.

Jungtinė Karalystė sekmadienį pranešė, kad nukreips patrulinį laivą „HMS Trent“ į buvusią Britanijos koloniją Gajaną, tebesitęsiant teritoriniam ginčui su kaimynine Venesuela dėl naftos ištekliais turtingo Esekibo regiono.

Gajanos užsienio reikalų ministerijos šaltinis, kalbėdamas su anonimiškumo sąlyga, naujienų agentūrai AFP sakė, kad laivas turėjo atvykti penktadienį ir bus jos teritoriniuose vandenyse trumpiau nei savaitę, kol dalyvaus karinėse pratybose atviroje jūroje. Laivas nesiartins prie Džordžtauno.

Televizijos laidoje, kurioje buvo paskelbtas N. Maduro pranešimas, buvo rodomi Venesuelos pratybose dalyvaujantys naikintuvai, patruliniai ir kiti laivai.

Anksčiau Venesuelos vyriausybė prašė Gajanos „nedelsiant imtis veiksmų, kad laivas „HMS Trent“ būtų išplukdytas, ir susilaikyti nuo karinių pajėgų įtraukimo į teritorinį ginčą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

uj kaip baisu

bambukiniai sijonėliai šlepetės ir kalašnikovai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS