Venesuelos prezidentas įspėjo kariuomenę apie D. Trumpo „įsiveržimo“ planus | KaunoDiena.lt

VENESUELOS PREZIDENTAS ĮSPĖJO KARIUOMENĘ APIE D. TRUMPO „ĮSIVERŽIMO“ PLANUS

  • 1

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro (Nikolas Maduras) trečiadienį paragino savo šalies kariuomenę būti budrią, amerikiečių žiniasklaidai pranešus, kad prieš metus JAV lyderis Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) svarstė galimybę įsiveržti į šią Pietų Amerikos valstybę.

„Negalite prarasti budrumo net sekundei, nes ginsime svarbiausią per visą mūsų tėvynės istoriją teisę – gyventi taikoje“, – per kariuomenės ceremoniją pareiškė N. Maduro.

Jis užsiminė apie pranešimus JAV žiniasklaidoje, kad pernai rugpjūtį D. Trumpas su savo užsienio politikos patarėjais svarstė galimybę įsiveržti į Venesuelą, kurią Vašingtonas vadina korumpuota kairiosios pakraipos diktatūra.

Tokį klausimą JAV prezidentas iškėlė per 2017-ųjų rugpjūtį vykusį susitikimą, kuriame buvo aptariamos Vašingtono sankcijos šiai turtingai naftos Pietų Amerikos valstybei, pranešė televizija CNN, cituodama vieną aukšto rango administracijos pareigūną.

D. Trumpo patarėjai, kaip ir kitų Lotynų Amerikos šalių lyderiai, su kuriais prezidentas pasidalino idėja, įsiveržimui nepritarė, nurodė CNN.

N. Maduro savo ruožtu pareiškė, jog tokie pranešimai patvirtina, kad jis yra teisus teigdamas, jog JAV planuoja surengti ataką prieš Venesuelą, siekdama užgrobti jos gausias naftos atsargas.

Pasak N. Maduro, amerikiečių lyderis iškėlė įsiveržimo klausimą po Venesuelos opozicijos veikėjų apsilankymo Baltuosiuose rūmuose.

„Ar tai atsitiktinumas? Ne, tai nėra atsitiktinumas“, – tikino Venesuelos prezidentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tokia

turtinga šalis gali ir privalo įsigyti atominius atgrasimo ginklus, kitaip bus kaip Azijoje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS