Viceministras: Rusijos diplomatų išsiuntimas yra smūgis Maskvos ir Vakarų ryšiams | KaunoDiena.lt

VICEMINISTRAS: RUSIJOS DIPLOMATŲ IŠSIUNTIMAS YRA SMŪGIS MASKVOS IR VAKARŲ RYŠIAMS

  • 0

Rusijos diplomatų išsiuntimas iš Vakarų valstybių ir šalies atstovybės prie NATO personalo sumažinimas dėl „Skripalių bylos“ labai kenkia šių šalių ryšių su Maskva kanalams, antradienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų viceministras Aleksandras Gruška.

„Šis žingsnis ... smogia šiuo metu labai reikalingai grandžiai – komunikacijos sistemai tarp Rusijos Vakarų, kuri yra ypač reikalinga būtent šiuo neramiu laikotarpiu“, – televizijai „Rossija 24“ sakė A. Gruška.

JAV, ES, NATO šalys ir kitos valstybės pastarosiomis dienomis išsiuntė daugiau kaip 150 rusų diplomatų. Tai buvo koordinuotas atsakas Maskvai, kaltinamai buvusio rusų dvigubo agento Sergejaus Skripalio ir jo dukters Julijos apnuodijimu nervus paralyžiuojančia medžiaga Anglijos Solsberio mieste kovo 4 dieną.

„Euroatlantinis solidarumas šiomis sąlygomis tampa tiesiogine grėsme Europos saugumui, – perspėjo jis. – Tai didelė geopolitinė provokacija.“

A. Gruška pridūrė, kad „Rusijos diplomatija Vakaruose pradėta vertinti kaip dalis švelniosios galios, kurią mūsų valstybė visiškai įvaldė“.

„Ir smūgis diplomatams yra smūgis vienam iš Rusijos užsienio politikos įrankių, dėl to nėra jokių abejonių“, – sakė viceministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS