Vokietija privalės pasiaiškinti dėl netransliuotos Turkijos prezidento kalbos | KaunoDiena.lt

VOKIETIJA PRIVALĖS PASIAIŠKINTI DĖL NETRANSLIUOTOS TURKIJOS PREZIDENTO KALBOS

  • 2

Turkija pirmadienį iškvietė vieną aukšto rango vokiečių diplomatą pasiaiškinti po to, kai Turkijos prezidentui nebuvo leista pasisakyti vaizdo tiltu per mitingą Kelno mieste, pranešė Vokietijos ambasada.

„Reikalų patikėtinis buvo iškviestas į Turkijos užsienio reikalų ministeriją 13 val. (vietos ir Lietuvos) laiku“, – Vokietijos ambasados atstovės sakė naujienų agentūrai AFP.

Dešimtys tūkstančių prezidento Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) šalininkų sekmadienį surengė demonstraciją Kelne, kurios metu rodė savo nepritarimą nepavykusiam liepos 15-osios perversmui, per kurį siekta nuversti šalies lyderį.

Likus kelioms valandoms iki šios demonstracijos Vokietijos konstitucinis teismas atmetė prašymą leisti tiesiogiai transliuoti Turkijos politikų, tarp jų R.T. Erdogano kalbas, baiminantis, kad tai gali įaudrinti minią.

Šis sprendimas išprovokavo pyktį Turkijoje, kur prezidento atstovas Ibrahimas Kalinas (Ibrachimas Kalinas) sakė, jog toks žingsnis yra nepriimtinas ir prilygsta „žodžio bei laisvų susirinkimų laisvės pažeidimui“.

Vokietijoje gyvena 3 mln. etninių turkų ir tai yra didžiausia turkų bendruomenė užsienyje. Perversmo išprovokuota įtampa labai padidino Vokietijos valdžios susirūpinimą.

Turkijos ir Vokietijos santykiai jau anksčiau buvo pablogėję dėl Berlyno parlamento sprendimo pripažinti per Pirmąjį pasaulinį karą Osmanų imperijoje vykusias žudynes genocidu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kas paneigs mano nuomone?

Vokietija taip iseina ne vokieciu,o musulmonu.Patys bijosi jau gyventi savo saly.Stai ka daro ne demokratija,o anarchija salyje.

dosvidanijus

reikejo nusiust ne paaiškinimą, o bavariškų dešrų, kad i savo turkoglukiška subine susikištu. :D atsirado matai dievas. antras putka, tik ne provoslavas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS