Vokietija žada surengti naujas derybas dėl Ukrainos | KaunoDiena.lt

VOKIETIJA ŽADA SURENGTI NAUJAS DERYBAS DĖL UKRAINOS

  • 2

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris (Frankas Valteris Šteinmejeris) šeštadienį sakė, kad pakvietė kolegas iš Rusijos, Ukrainos ir Prancūzijos į derybas Berlyne gegužės 11 dieną, kurių metu bus siekiama pašalinti nesutarimus tarp Maskvos ir Kijevo.

„Būtina suteikti naują postūmį (pastangoms) įveikti kliūtis tarp Kijevo ir Maskvos“, – sakė F.-W.Steinmeieris komentaruose, kurie sekmadienį pasirodė„Die Welt“ ir kelių kitų Europos laikraščių sekmadienio numeriuose.

„Štai kodėl išsiuntinėjome pakvietimą į užsienio reikalų ministrų susitikimą ... gegužės 11 dieną Berlyne“, – sakė F.-W.Steinmeieris dvi dienos po to, kai Ukrainos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Vadymas Prystaika pasiūlė surengti tokį susitikimą.

Maždaug 9 300 žmonių žuvo, o dar daugiau kaip 21 000 buvo sužeisti per dvejus metus trunkantį konfliktą tarp daugiausia rusakalbės Rytų Ukrainos prorusiškų separatistų ir provakarietiškos vyriausybės Kijeve.

Nepaisant virtinės paliaubų susitarimų abi konflikto šalys nesugebėjo pasiekti politinio susitaikymo susitarimo.

F.-W.Steinmeieris sakė, kad per derybas Berlyne bus kalbama apie pasirengimą vietos rinkimams Rytų Ukrainoje su „konkrečiais pasiūlymais ant stalo“ ir „įdomiais pakartotinio stabilizavimo pasiūlymais“ iš Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos (ESBO).

Tačiau F.-W.Steinmeieris taip pat perspėjo, kad paliaubos ir toliau išlieka trapios, todėl siekiant diplomatinio sprendimo negalima gaišti laiko.

Šeštadienį Kijevas pranešė, kad Ukrainos rytuose žuvo du kariai, vėl įsiplieskus mūšiams tarp vyriausybės ir separatistų pajėgų, nors ir vėl buvo sutarta laikytis paliaubų.

Apie šias aukas pranešta, kai Ukrainos vyriausybė ir prorusiški separatistai penktadienį Baltarusijos sostinėje Minske sutarė dėl naujų paliaubų, kurios prasidėjo nuo vidurnakčio.

Taip susitarta ortodoksų Velykų išvakarėse, artėjant darbo šventei gegužės 1-ajai ir sovietų pergalės prieš nacių Vokietiją Antrajame pasauliniame kare šventei gegužės 9-ajai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

negras

sunaikino jankiai kitu rankomis tokia sali...kuri sekanti?

Apgailėtinas pataikavimas nusikaltėliams

Žinant ir mataant tai kad ES vadova šoka pagal Turkų vadovo "muziką", nemato jų valstybėje žmogaus teisių ir laisvių pažeidimus bei nenori matyti kaip persekiojimi žurnalistai. Tas pat vyksta Ukrainos nusikaltėlių atžvilgiu. ES nenori matyti taikų žmonių žudymus ir nenori daryti Kijevo huntai spaudimą, kad jie ištirtu Odesoje įvykdyto žmonių genocido. Steinmeieris suprato kad nieko negali padaryti prieš "JAV politika" Ukrainos naikinimo procese. Ir jis nusprendė imituoti geradarį ir pakeisti tai kas nebus niekada įvykdyta, jei to nepanorės arba nebus naudinga JAV. Dabar Kijevo hunta tokia karo politika siekia visiškai sunaikiti Ukrainą. Reikia pripažinti, kad ES naudoja dvigubų standartų politiką ir jei jiems JAV nurodo galima nekreipti dėmesio į Kijevo huntos nusikaltimus, žmonių žudymus ir nuolatinį persekiojimą ir bauginimą, kadangi valdžioje yra marioniečių gauja ir nuo jų mažai kas priklauso.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS