Vokietijoje kuriami pigūs ir ekologiški būstai pabėgėliams | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOJE KURIAMI PIGŪS IR EKOLOGIŠKI BŪSTAI PABĖGĖLIAMS

  • 9

Vokietijoje architektai, dizaineriai ir pabėgėliai suvienijo jėgas, kad sukurtų pigų ir ekologišką būstą prieglobsčio prašytojams.

Būstai buvo pradėti statyti Jungtinėse Valstijose po uragano Katrina, dabar pigios pastogės dygsta Vokietijoje, kuri susiduria su kitokia krize – šalis turi priglausti šimtus tūkstančių pabėgėlių.

Taip gimė mažų namų idėja – sukurti būstą žmonėms be žemės ar pinigų. Statyboms naudojamos paletės, elektra namelius rengiamasi aprūpinti saulės baterijomis, o viduje įrengti biotualetus. 10 kvadratinių metrų nameliai – ant ratų, tad juos būtų galima pastatyti galima, kur reikia. Statybose galima įdarbinti pabėgėlius, kuriems sunkiai sekasi rasti darbą Vokietijoje.

Nors tokių namų dar tik 20, projekto iniciatoriai ateityje tikisi sukurti atskiras bendruomenes, kuriose galėtų gyventi visi neišgalintys nusipirkti nekilnojamojo turto.

Daugiau – Jolantos Paškevičiūtės ir Giedriaus Kanapkos reportaže.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

taip

ir vokietijoj daug benamiu ir skurstanciu žmoniu.Kodel jiems nestato pigiu bustu.ir dar tie šeimos nariai ,kiekviena men.po 1000.ne visi atvažiuos darbingi,reikes Išlaikymo. Idomu ar ilgai dirbanti liaudis juos nores išlaikyti,nes ir vokieciu pensijos pvz.palyginus su olandais yra mažesnės.

Numas

Ziaurus masonu sugalvotas baltuju rases naikinimas.

VA

taip mūsų vargstantiem žmogeliam pristatytų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS