Vokietijos ministras: mes negalime apsieiti be JAV | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOS MINISTRAS: MES NEGALIME APSIEITI BE JAV

Prieš savo vizitą Jungtinėse Valstijose Vokietijos užsienio reikalų ministras Heikas Maasas pabrėžė transatlantinių santykių svarbą. „Mes negalime apsieiti be JAV, – pareiškė jis trečiadienį Berlyne prieš išskrisdamas į Vašingtoną. –Todėl mes norime stiprinti savo partnerystę ir, kur reikia, imtis pokyčių (...). Mes nenorime naujo priešiškumo, mes norime naujo bendradarbiavimo“.

Kaip tik tarptautinių krizių laikmečiu reikalingas „Vašingtono gebėjimas veikti“, pabrėžė H. Maasas. Jis paminėjo kovą su vadinamąja „Islamo valstybe“ (IS), konfliktus Sirijoje, Afganistane ir Ukrainoje bei nusiginklavimo temą. Todėl esą gerai, kad jis gali vykti pokalbių į JAV, nepaisant čia besitęsiančio dalinio vyriausybės uždarymo. Neišsprendus ginčo dėl biudžeto, JAV šiuo metu 800 000 valstybės tarnautojų negauna algų.

H. Maasas dar kartą pareiškė viltį, kad Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutartį (INF) tarp JAV ir Rusijos dar galima išgelbėti.

H. Maasas Vašingtone, be kitų, susitiks su JAV valstybės sekretoriumi Mike'u Pompeo. Niujorke jis ketina dalyvauti JT Saugumo Tarybos posėdyje. Vokietija nuo sausio vėl dvejiems metams yra svarbiausios JT institucijos narė. „Mes norime nuo pat pradžių aktyviai įsitraukti į darbą“, – sakė ministras apie Vokietijos ambicijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

ACH: "Vokietijos užsienio reikalų ministras Heikas Maasas pabrėžė transatlantinių santykių svarbą. „Mes negalime apsieiti be JAV, ..." - visai kaip anuomet, Atgimimo metais, kai toks AMB mus visus viešai 'protijo' : "Jūs reikalaujat išvest tarybinę armiją, BET - pasakykit KAS tuomet mus gins"... - tas pats tik kitoje rankoj.

Anonimas

Ministras - Pidera.sas negali apsieiti be py.siaus i subine.. Kada Vokietija isilaisvins nuo Amerikos okupacijos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS