Vokietijos oro vežėja „Lufthansa“ mažina skrydžių į Izraelį skaičių | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOS ORO VEŽĖJA „LUFTHANSA“ MAŽINA SKRYDŽIŲ Į IZRAELĮ SKAIČIŲ

  • 0

Vokietijos oro vežėja „Lufthansa“ dėl palestiniečių išpuolių šeštadienį mažina skrydžių į Izraelį skaičių, naujienų agentūrai AFP pranešė bendrovės atstovas spaudai.

„Atsižvelgdama į dabartinę saugumo situaciją Tel Avive“, „Lufthansa“ atliks vieną skrydį į Frankfurtą, tačiau „visi kiti „Lufthansa“ skrydžiai į Tel Avivą ir iš jo šį šeštadienį atšaukti“.

Gazos Ruožą valdantis „Hamas“ šeštadienį auštant pradėjo beprecedentę ataką prieš Izraelį, paleidęs tūkstančius raketų ir keliose vietose pasiuntęs per sieną dešimtis kovotojų oru, sausuma ir jūra.

Izraelis buvo užkluptas netikėtai, per svarbią judėjų šventę.

Greitosios medicinos pagalbos tarnybos „Magen David Adom“ (MDA) paskelbtais naujausiais duomenimis, Izraelyje per kovas su palestiniečių kovotojais šeštadienį žuvo mažiausiai 40 žmonių.

„Nuo ryto (...) MDA komandos suteikė medicininę pagalbą šimtams nukentėjusiųjų ir konstatavo 40 žmonių mirtį“, – sakoma pranešime.

Izraelio sveikatos apsaugos ministerija patvirtino, kad į ligonines buvo nuvežti mažiausiai 779 sužeistieji.

Tuo metu naujienų agentūros AFP žurnalistai pranešė, kad Gazos Ruože šeštadienį žuvo mažiausiai devyni žmonės, Izraeliui į „Hamas“ atakas atsakius oro smūgiais taikiniams šiame palestiniečių anklave.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS