Vokietijos Saksonijoje suskaičiuoti balsai: triumfavo Krikščionių demokratų sąjunga | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOS SAKSONIJOJE SUSKAIČIUOTI BALSAI: TRIUMFAVO KRIKŠČIONIŲ DEMOKRATŲ SĄJUNGA

Patvirtinta, kad, suskaičiavus visus balsus, Vokietijos Saksonijoje rinkimus laimėjo Krikščionių demokratų sąjunga (CDU), nors jų reitingai smarkiai krito ir buvo skelbiama, kad rinkimus galėtų laimėti ir kraštutinės dešinės partija „Alternatyva Vokietijai“ (AfD).

Saksonijos premjero Michaelio Kretschmerio partija užsitikrino 32,1 proc. balsų – ši dalis smarkiai sumažėjo, palyginti su 2014 metais surinktais 39,4 proc.

Antrą vietą šiemet užėmė AfD, kuri sulaukė netikėtai didelio palaikymo – nors prieš penkerius metus surinko tik 9,7 proc. balsų, šiemet ši dalis išaugo iki 27,5 proc.

Vokietijos Kairiųjų partija liko trečioje vietoje, surinkusi 10,4 proc. rinkėjų balsų, o Vokietijos žaliuosius palaikė 8,6 proc. dalyvavusiųjų.

Centro kairės Socialdemokratų partija (SPD) surinko neįprastai mažą dalį – 7,7 proc. – balsų, o Laisvoji demokratų partija (FDP) vos perlipo 5 proc. barjerą, leidžiantį patekti į parlamentą – už juos balsavo tik 4,5 proc. rinkėjų.

GALERIJA

  • Vokietijos Saksonijoje suskaičiuoti balsai: triumfavo Krikščionių demokratų sąjunga
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ir vel manipulacijos

Lietuvos medijos erdveje ,Afd matot "netiketai "surinko 27,5 % rinkeju balsu ,jiems is viso visi pranasavo lyderiu pozicijas

...

Vokietija DAR miega, ir nemato kad vietoje jų jų likimą JAU lemia 'atbėgėliai' okupavę CDU.

AS manau

Merkel ir kiti nori perkelti Afrika i Europa.Bet labai letai bunda politikai.Visus atplaukiancius ir jau ES esancius atgal.O Merkel tegu palieka savo vadovo posta zmogui mylinciam savo saknis,sali.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS