Vokietijos vandenyse planuojama atnaujinti „Nord Stream 2“ tiesimą | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOS VANDENYSE PLANUOJAMA ATNAUJINTI „NORD STREAM 2“ TIESIMĄ

Rusijos antrojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą „Nord Stream 2“ tiesimą šį mėnesį planuojama atnaujinti Vokietijos vandenyse, pranešė vienos šio projekto finansuotojų – Austrijos OMV – vadovas.

„Mes patys, kaip „Nord Stream 2“ projekto finansiniai partneriai, neturime tikslios informacijos apie klojimo eigą... Žinau tik tiek, kad klojimo darbai 2020 metų gruodį vyks Vokietijos vandenyse. Todėl, kad nuo sausio Vokietijos vandenyse būtina atsižvelgti į florą ir fauną, ir darbai negalės būti tęsiami“, – Rusijos naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Raineris Seelė.

OMV į šį projektą investuos 900 mln. eurų.

Kitos Rusijos koncerno „Gazprom“, kuris yra vienintelis faktinis „Nord Stream 2“ projektą vystančios bendrovės akcininkas, finansinės partnerės ir būsimos naudos gavėjos – Vokietijos „Wintershall“ bei „Uniper“, Prancūzijos „Engie“, Jungtinės Karalystės ir Nyderlandų „Dutch Shell“.

Kaip jau buvo skelbta gruodžio 5-ąją įsigaliojo Vokietijos federalinės laivybos ir hidrografijos tarnybos BSH leidimas bendrovei „Nord Stream 2 AG“ tęsti vamzdyno tiesimą.

Baltijos jūros dugnu klojamas „Nord Stream 2“, ties 94 proc. jo įgyvendinimo įstrigęs 10 mlrd. eurų vertės projektas, padvigubintų Vokietijai, Europos didžiausiai ekonomikai, pristatomų rusiškų dujų apimtis.

Dėl JAV sankcijų grėsmės Vakarų rangovams atsisakius užbaigti šio vamzdyno tiesimą, Rusija ketina tai padaryti savais specialiais laivais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS