Žiniasklaida: derybos dėl paliaubų Gazos Ruože tęsiasi, dalyvauja visos pusės | KaunoDiena.lt

ŽINIASKLAIDA: DERYBOS DĖL PALIAUBŲ GAZOS RUOŽE TĘSIASI, DALYVAUJA VISOS PUSĖS

Kaire vykstančios derybos, kuriomis siekiama susitarti dėl paliaubų Gazos Ruože, Izraelio ir „Hamas“ karui tęsiantis jau septynis mėnesius, trečiadienį tęsiasi dalyvaujant visoms pusėms, informavo Egipto žiniasklaida.

„Derybos dėl paliaubų Kaire šiandien tęsiasi dalyvaujant visoms pusėms“, – nurodė Egipto „AlQahera News“, artimas žvalgybos tarnyboms. Leidinys citavo neįvardytą aukšto rango pareigūną.

Kruviniausias visų laikų karas Gazos Ruože prasidėjo po to, kai spalio 7-ąją „Hamas“ surengė precedento neturintį išpuolį, per kurį Izraelyje žuvo apie 1 tūkst. 170 izraeliečių ir užsieniečių, daugiausia civilių, rodo AFP duomenys, paremti oficialiais Izraelio skaičiais.

„Hamas“ taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra apie 130, įskaitant 35 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį Gazos Ruože žuvo 34 tūkst. 789 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai, skelbia „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS