Ataka Rytų Jeruzalėje: subadyti policininkai, užpuolikas nukautas | KaunoDiena.lt

ATAKA RYTŲ JERUZALĖJE: SUBADYTI POLICININKAI, UŽPUOLIKAS NUKAUTAS

  • 0

Pirmadienį Rytų Jeruzalėje palestinietis subadė du Izraelio policininkus ir buvo pašautas ten buvusių saugumo pajėgų, pranešė policija.

Medikai nurodė, kad per šį išpuolį viena jaunesnė negu 30-ies metų policininkė buvo sunkiai sužeista, o 45 metų policininkas patyrė vidutinio sunkumo sužalojimų. Policijos atstovė sakė, kad 20-metis užpuolikas gyveno Rytų Jeruzalėje, o jo būklė, kaip manoma, kritinė.

Pirmadienį įvykdytas išpuolis buvo jau šeštoji ataka nuo penktadienio prieš Izraelio saugumo pajėgas. Ankstesnės trys savaitės buvo gana ramios, bet smurtas Izraelyje ir okupuotose palestiniečių teritorijose suintensyvėjęs jau beveik metus.

Pastaroji ataka įvyko prie Erodo vartų į senamiestį, esančių netoli Damasko vartų, kur penktadienį Jordanijos pilietis buvo nušautas, kai mėgino smogti peiliu policijos pareigūnei.

Nuo pernai spalio besitęsianti smurto banga jau nusinešė 227 palestiniečių, 34 izraeliečių ir dviejų amerikiečių gyvybes. Taip pat žuvo po vieną Jordanijos, Eritrėjos ir Sudano pilietį, rodo naujienų agentūros AFP statistika.

Izraelio pajėgu duomenimis dauguma šių palestiniečių buvo nukauti per peiliais ar šautuvais ginkluotų užpuolikų atakas. Taip pat, kai užpuolikai mėgindavo rėžtis į žmones transporto priemonėmis. Kiti buvo nušauti per protestus arba susirėmimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS