Belgijoje per traukinių susidūrimą žuvo trys žmonės | KaunoDiena.lt

BELGIJOJE PER TRAUKINIŲ SUSIDŪRIMĄ ŽUVO TRYS ŽMONĖS

  • 0

Mažiausiai trys žmonės žuvo, o dar devyni buvo sunkiai sužeisti sekmadienį susidūrus dviem traukiniams Belgijos rytuose, pranešė pareigūnai.

Greitasis keleivinis traukinys rėžėsi į tuo pačiu keliu važiavusio prekinio sąstato galą, naujienų agentūrai AFP sakė Belgijos geležinkelių infrastruktūros valdybos „Infrabel“ atstovas Fredericas Sacre (Frederikas Sakrė).

Devyni keleiviai patyrė įvairių sužalojimų, o kai kurių būklę pareigūnai įvardijo kaip kritinę, kalbėdami per spaudos konferenciją netoli avarijos vietos.

Medikų pagalbos prireikė dar 27 žmonėms. Iš pradžių buvo pranešta, kad sužeistųjų buvo 40 – maždaug tiek žmonių, kiek važiavo tuo traukiniu.

Avarija įvyko 23 val. vietos (pirmadienio vidurnaktį Lietuvos) laiku, keleiviniam traukiniui važiuojant iš vakarų į rytus geležinkelio linijoje, jungiančioje Namiūrą ir Lježą, netoli Sen Žoržo prie Mezo municipaliteto.

„Keleivinio traukinio būklė tikrai labai bloga, tai stulbinama“, – sakė Sen Žoržo prie Mezo meras Francis Dejonas (Fransis Dežonas), prižiūrintis gelbėjimo operaciją.

„Pirmojo vagono priekis suvarytas į vidų. Mums labai pasisekė, kad nebuvo daugiau aukų“, – meras sakė naujienų agentūrai „Belga“.

„Du iš šešių vagonų nulėkė nuo bėgių ir guli ant sankasos“, – sakoma „Infrabel“ ir Belgijos nacionalinės geležinkelių bendrovės (SNCB) bendrame pranešime.

Priekinis vagonas buvo nuvirtęs ant šono, sakė vienas įvykio vietoje apsilankęs naujienų agentūros AFP fotografas.

„Belga“ nurodė, kad susidūrimas buvo „labai smarkus“, pridūrusi, kad ugniagesiai ir policija buvo pasiųsti į nelaimės vietą iš Lježo, o kelis keleivius teko ištraukti iš sulamdytų vagonų.

Vienas traukinyje buvęs žmogus pasakojo vietos dienraščiui „L'Avenir“ apie „chaoso“ scenas, sakydamas, kad du priekiniai vagonai buvo sunaikinti.

Šios avarijos aplinkybės kol kas neaiškios; lieka neatsakyta, ar keleivinis traukinys prieš susidūrimą stabdė.

„Prioritetas – pasirūpinti nukentėjusiais“, – pažymėjo „Infrabel“ ir SNCB, bet pridūrė, jog taip pat analizuojama informacija, aiškinantis, kaip įvyko avarija.

Įvykio vietoje buvo įkurtas krizių centras.

2010 metų vasarį 18 žmonių žuvo, o dar 95 buvo sužeisti, susidūrus dviem traukiniams viename Briuselio priemiestyje. Ta avarija pagal aukų skaičių buvo viena didžiausių Europoje per pastarąjį dešimtmetį.

2013-ųjų gegužę vienas žmogus žuvo, o dar beveik 50 buvo sužeisti, kai labai toksiškas chemines medžiagas vežęs traukinys nulėkė nuo bėgių ir sprogo netoli Gento miesto.

GALERIJA

  • Belgijoje per traukinių susidūrimą žuvo trys žmonės
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS