Briuselyje peiliu ginkluotas marokietis užpuolė policininkus | KaunoDiena.lt

BRIUSELYJE PEILIU GINKLUOTAS MAROKIETIS UŽPUOLĖ POLICININKUS

  • 0

Briuselyje vienas peiliu ginkluotas marokietis trečiadienį užpuolė du belgų policininkus, bet juos apsaugojo neperšaunamos liemenės, todėl pareigūnai nebuvo sunkiai sužeisti, pranešė prokurorai.

Pasak prokurorų, kiti pareigūnai suėmė 24 metų įtariamąjį tuojau po šio išpuolio Molenbeko rajone. Šis rajonas yra pagarsėjęs kaip islamo ekstremizmo židinys; jame gyveno keli asmenys, siejami su pernai Paryžiuje įvykdytomis teroro atakos, dėl kurių atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).

Briuselio prokuratūros atstovė Ine Van Wymersch (Inė Van Veimersch) sakė naujienų agentūrai AFP, kad įtariamas užpuolikas Belgijoje gyveno neteisėtai ir kad jam buvo keliskart liepta palikti šalį.

Atstovė pridūrė, kad per tą incidentą užpuolikas neištarė nieko, kas galėtų byloti apie terorizmo motyvus. Pasak jos, anksčiau šis jaunuolis sietas su vagiliavimu ir vagystėmis iš parduotuvių, bet ne su teroristine veikla.

I.Van Wymersch nurodė, kad vyras puolė policijos pareigūnus, kai šie priėjo prie jo, reaguodami į vienos moters pranešimą, esą Bonvi parke ji matė peiliu ginkluotą vyrą.

„Vienam pareigūnui buvo septyniskart smogta peiliu, o kitam – vieną. Tačiau juos apsaugojo neperšaunamos liemenės; jie nebuvo sužeisti“, – aiškino I.Van Wymersch.

Vis dėlto televizijos RTL reportaže matėsi, kad vienai policininkei ant dešinės rankos buvo uždėtas nedidelis tvarstis.

Rugpjūtį per incidentą į pietus nuo Briuselio esančiame Šarlerua mieste viena belgų policininkė buvo pašauta ir nužudyta pistoletu bei mačete ginkluoto alžyriečio, taip pat sužalojusio kitas dvi pareigūnes.

Atsakomybę dėl tos atakos prisiėmė IS. Pasak pareigūnų, Šarlerua užpuolikas Belgijoje taip pat gyveno neteisėtai.

Belgijoje tebegalioja aukšto lygio saugumo parengtis po kovą džihadistų įvykdytų pražūtingų sproginimų Briuselio oro uoste ir metropoliteno stotyje, nusinešusių d 32 žmonių gyvybes. Dėl šių atakų atsakomybę taip pat prisiėmė „Islamo valstybė“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS