Graikija: prie Turkijos paskendo dar 31 migrantas | KaunoDiena.lt

GRAIKIJA: PRIE TURKIJOS PASKENDO DAR 31 MIGRANTAS

  • 5

Graikija paskelbė, kad vis neramesniuose vandenyse prie Turkijos paskendo dar 31-as migrantas, dauguma iš jų – vaikai, beveik 600 pavyko išgelbėti.

Kelių kilometrų atstumą šiemet jau įveikė kone 600 tūkstančių migrantų, bet pastarosiomis dienomis pablogėjo orai, ir trečiadienį čia jau žuvo 16 žmonių, beveik 300 ištraukta.

Žmonių gabentojai už kelionę tvirtesniais laivais prašo iki pustrečio tūkstančio eurų, kelionė pripučiama valtimi – perpus pigesnė.

Graikijos premjeras pareiškė, kad gėda dėl nesugebėjimo sustabdyti žmonių žūtis tenka visai Europai, nesugebančiai apginti savo vertybių. Aleksis Cipras sakė, kad Vakarai dėl žūčių verkia krokodilo ašaromis, bet pareikalavo, ir kad Turkija vykdytų įsipareigojimus sustabdyti žmonių srautą. Ten – sekmadienį rinkimai, ir Europos Sąjunga tikisi po balsavimo ryžtingesnių Ankaros veiksmų stabdant migrantus. Briuselis net nustojo kritikuoti Turkiją dėl žmogaus teisių pažeidimų, nors valdžia ten pradėjo nematyto masto veiksmus prieš žiniasklaidą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

superinis planas

Valstybės nepajėgios išlaikyti migrantų antplūdžio bus priverstos skolintis iš tarptautinių bankų pinigus migrantų išlaikymui. Visi gerai žinome kieno rankose pasaulio bankai ir pasaulio pinigai..... Biznis pasaulinių mastu.

to migrantei

Jau tamsta geriau patylėkit,Lietuvoje nėra karo,ko pati emigravote?Priežastis dėl ko taip esate už nelegalus,galima numanyti.Į ES veržiasi nelegalai,netgi ne ES piliečiai,iš tokių valstybių kur netgi nevyksta joks karas.Kodėl jie netraukia tabūnais į arabiškas šalis?Juk tas pats tikėjimas,ta pati kultūra,papročiai.Tie kvaili palinkėjimai gryš pačiai.

Taip pat migrantė tik iš Lietuvos

Rodos, kad Lietiva vienintelė Europos šalis ir tik į ją veržiasi šie žmonės. Taip, Lietuva ne guminė, bet į ją ir nesiveržia tūkstančiais. Bet Jūsų širdys akmeninės. Duok Dieve Jums, Jūsų šeimoms, Jūsų vaikams to paties... Prisidedu prie palinkėjimų...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS