Izraelyje mirė per klaidą pašautas ir minios sumuštas Eritrėjos pilietis | KaunoDiena.lt

IZRAELYJE MIRĖ PER KLAIDĄ PAŠAUTAS IR MINIOS SUMUŠTAS ERITRĖJOS PILIETIS

  • 0

Izraelyje mirė Eritrėjos pilietis, pašautas saugumo pajėgų ir sumuštas minios, kai buvo klaidingai palaikytas išpuolio dalyviu Beer Ševos mieste, pirmadienį pranešė policija, smurto bangai pakursčius baimę tarp izraeliečių.

Per sekmadienio vakarą įvykdytą ataką autobusų stotyje tame pietiniame mieste užpuolikas, panaudojęs šaunamąjį ginklą ir peilį, nužudė vieną karį, o dar apie 10 žmonių sužeidė.

Užpuolikas buvo nukautas, o vienas saugumo pareigūnas pašovė minėtą eritrėjietį, palaikęs jį antruoju užpuoliku. Tą vyrą taip pat sumušė minia, nurodė Izraelio žiniasklaida.

Izraelio policija nurodė, kad autobusų stoties apsaugininkai per tą ataką pradėjo šaudyti į Eritrėjos pilietį, akivaizdžiai palaikę jį užpuoliku. Apsaugos vaizdo kamerų įraše, paskelbtame Izraelio naujienų portalų, matoma, kaip apsaugininkai šaudo į vyrą, šliaužiantį žeme. Portalų pranešimuose sakoma, kad kai kurie praeiviai taip pat spardė kraujo klane gulėjusį vyrą.

Izraelyje yra apie 34 tūkst. migrantų iš Eritrėjos. Jie sakosi pabėgę nuo persekiojimų ir konfliktų bei siekiantys, kad jiems būtų suteiktas pabėgėlių statusas.

J. Kerry ragina baigti smurtą

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) pirmadienį paragino sustabdyti pražūtingo smurto tarp izraeliečių ir v bangą, tačiau pabrėžė, kad „Izraelis turi visas teises pasaulyje gintis“.

„Norime pamatyti sugrąžintą ramybę ir norime, kad smurtas liautųsi“, – J.Kerry sakė Madride.

Jis patvirtino, kad artimiausiomis dienomis susitiks su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahumi) ir palestiniečių prezidentu Mahmudu Abbasu (Mahmudu Abasu).

J.Kerry pranešimas buvo paskelbtas jau ilgiau negu dvi savaites nesiliaujant smurtui, nusinešusiam mažiausiai 41 palestiniečio – tarp jų aštuonių numanomų užpuolikų – ir aštuonių izraeliečių gyvybes.

„Toliau raginame visus elgtis santūriai“, – J.Kerry sakė žurnalistams per bendrą spaudos konferenciją su Ispanijos užsienio reikalų ministru Jose Manueliu Garcia Margallo (Chosė Manueliu Garsija Margalju).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS