Izraelyje – neramu: Jeruzalės senamiestyje subadytas žydas | KaunoDiena.lt

IZRAELYJE – NERAMU: JERUZALĖS SENAMIESTYJE SUBADYTAS ŽYDAS

  • 0

Per išpuolį Jeruzalės senamiestyje peiliu ginkluota arabė trečiadienį nesunkiai sužalojo vieną žydą, bet jis sugebėjo pašauti savo užpuolikę ir sunkiai ją sužeisti, pranešė Izraelio policija apie jau trečią per mažiau nei savaitę išpuolį, per kurį panaudotas peilis.

Policijos atstovė Luba Samri nurodė, kad aštuoniolikametės palestinietės taikiniu tapęs 35 metų vyras buvo ginkluotas ir sugebėjo išsitraukti savo pistoletą, kai mergina dūrė peiliu jam į nugarą.

Pašauta užpuolikė sunkios būklės buvo nuvežta į ligoninę.

Išpuolis buvo surengtas skersgatvyje netoli Raudų sienos - žydų šventyklos, esančios šalia Al Aksos mečetės komplekso, kuris yra tris pastarąsias savaites aneksuotoje Rytų Jeruzalėje ir okupuotame Vakarų Krante vykstančių smurtinių neramumų židinys.

Šis incidentas įvyko praėjus vos kelioms dienoms po to, kai vienas palestinietis, panaudojęs peilį ir šaunamąjį ginklą, nužudė du izraeliečius Jeruzalės senamiestyje.

Po tos atakos į senamiestį buvo dviem dienoms uždrausta įžengti palestiniečiams, išskyrus vietos gyventojus, autobusų vairuotojus ir moksleivius.

Ir Izraelis, ir JAV remiama palestiniečių prezidento Mahmoudo Abbaso (Mahmudo Abaso) administracija ėmėsi pastangų nuslopinti smurtinius neramumus gatvėse, kuriuos dar padidino palestiniečių protestuotojų ir ginkluotų pareigūnų konfrontacija Al Aksos komplekse.

Per Jeruzalėje įvykdytus išpuolius panaudojant peilį ir šaudynes iš automobilio okupuotame Vakarų Krante nuo praėjusio ketvirtadienio iš viso žuvo keturi izraeliečiai.

Per susirėmimus su saugumo tarnybomis, kurie pakurstė nerimą dėl galimos konflikto eskalacijos, buvo nušauti du palestiniečiai, o dešimtys buvo sužeisti.

Dėl neramumų šalyje atidėjo vizitą

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) atidėjo savo ketvirtadienį planuotą vizitą į Vokietiją dėl neramumų Izraelyje ir Vakarų Krante, pranešė Izraelio pareigūnai.

„Kelionė atidedama dėl saugumo padėties“, – trečiadienį sakė pavardės nenorėjęs skelbti pareigūnas, po virtinės palestiniečių, Izraelio saugumo pajėgų ir naujakurių susirėmimų bei išpuolių.

Nušovė karį užpuolusį arabą

Izraelio policijos pareigūnai šalies centrinėje dalyje esančiame Kirjat Gate trečiadienį nušovė arabą, kuris, kaip nurodoma, peiliu sužeidė vieną kareivį ir atėmė jo ginklą, pranešė kariuomenės pareigūnai.

Kareivis buvo sužeistas į ranką ir neteko savo šautuvo, o įtariamas užpuolikas po išpuolio pasislėpė viename pastate, kur jį nušovė policijos pareigūnai, pranešė kariuomenė ir policija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS