Rusija planuoja siųsti savo pajėgas į atokius pasaulio regionus | KaunoDiena.lt

RUSIJA PLANUOJA SIŲSTI SAVO PAJĖGAS Į ATOKIUS PASAULIO REGIONUS

Rusija paskelbė planuojanti plėsti savo karinį dalyvavimą atokiuose pasaulio regionuose, prašydama leisti jos karo laivams naudotis uostais Lotynų Amerikoje, Azijoje ir kitur.

Gynybos ministras Sergejus Šoigu, kurio pranešimą trečiadienį citavo Rusijos naujienų agentūros, nurodė, kad kariškiai veda derybas su Alžyru, Kipru, Nikaragva, Venesuela, Kuba, Seišeliais, Vietnamu ir Singapūru.

Pasak jo, Rusijos karinėms jūrų pajėgoms gyvybiškai svarbu turėti galimybė pasinaudoti šių šalių uostais.

S.Šoigu taip pat informavo, kad Maskva tariasi su kai kuriomis iš tų šalių, kad jos sudarytų galimybę Rusijos ilgojo nuotolio bombonešiams papildyti degalų atsargas jų oro pajėgų bazėse.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra pradėjęs didelio masto kariuomenės modernizavimo programą, taip pat siekia pademonstruoti savo šalies pasaulinį vaidmenį, siųsdamas karo laivus į Viduržemio jūrą, Lotynų Ameriką ir kitus regionus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

na taip

ar neprades putino valstybe dvesti badu po tokiu uzmoju, gi nieko nesugeba si salis dirbti, tik siurbia nafta ir dujas, vedaru salis

fffuuu

Gal putleris koki lobi rado, kad taip jau drasiai cia planuoja? Manau, kad greit issikveps, vel stoves visam pasauliui ranka istiese.

vyža/naginė

...tad jau tikra , kad "dubaks" , nors nesireklamoutum...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS