Rusija: Ukraina žlugdo paliaubų susitarimą | KaunoDiena.lt

RUSIJA: UKRAINA ŽLUGDO PALIAUBŲ SUSITARIMĄ

  • 4

Rusija ketvirtadienį pareiškė, kad Ukraina, ragindama atsiųsti į šalį tarptautinį taikdarių kontingentą prižiūrėti paliaubų su prorusiškais separatistais, siekia sužlugdyti Minske pasiektą susitarimą dėl ugnies nutraukimo.

Kijevas trečiadienį paskelbė, kad prašys atsiųsti Jungtinių Tautų mandatą turinčią taikdarių misiją, kai separatistai ignoravo praeitą savaitę Minske sudarytą paliaubų sutartį ir tęsė įnirtingą puolimą rytiniame Debalcevės mieste, priversdami vyriausybės pajėgas atsitraukti iš to strategiškai svarbaus geležinkelio mazgo.

Rusijos ambasadorius prie JT Vitalijus Čiurkinas sakė, kad Ukrainos prezidento Petro Porošenkos raginimas atsiųsti taikdarius į Rytų Ukrainą yra mėginimas sužlugdyti Minsko susitarimus.

„Kai kas nors, užuot daręs tai, ką pasirašė, pasiūlo naują schemą – ir dar taip greitai, kyla įtarimų, kad norima sužlugdyti Minsko susitarimus“, – V.Čiurkino žodžius citavo naujienų agentūra „RIA Novosti“.

„Jeigu kas nors iškart pasiūlo naujas schemas, kyla klausimas, ar (susitarimų) bus laikomasi“, – pridūrė jis.

Separatistų paskelbtos Donecko „liaudies respublikos“ derybininkas Denisas Pušilinas taip pat pareiškė, kad Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSGT) priimtas sprendimas kreiptis į JT, kad į Rytų Ukrainą būtų atsiųsta taikdarių misija, pažeidžia Minsko susitarimus.

„Ukrainos NSGT kreipimasis į JT dėl taikdarių dislokavimo prie Rusijos ir Ukrainos sienos Donbase (Rytų Ukrainoje), pažeidžia ... vasario 12-osios susitarimus, įpareigojančius Ukrainą klausimus dėl sienos derinti su sukilėliais“, – sakė D.Pušilinas naujienų agentūrai „Interfax“.

Pasak jo, separatistai prašys Rusijos, Vokietijos ir Prancūzijos nedelsiant imtis priemonių ir „grąžinti Kijevą į taikos kelią“.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos gynyba, ES taikdariai, JT taikdariai, Minsko susitarimas, Vitalijus Čiurkinas
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

jeigu

kalbama apie taikos atkurima, tai ko bijoti taikdariu?

Kęstas Br.

Trijų galingiausių pasaulio valstybių kariniai pajėgumai: Pamokantys duomenys šiame paveikslėlyje (žiūrėkite aukščiau). Vis pamirštu paklausti Dalią Grybauskaitę, kiek mes, lietuviai, turime tarpkontinentinių balistinių raketų paleidėjų. Juk karingas Dalios Grybauskaitės ir Vytauto Landsbergio tonas privalo turėti kokį nors pagrindą... Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

SLOVE DONBASUI

DONBASO ZMONES PARODE VISAM PASAULIUI KAIP REIKIA MYLETI SAVO TEVYNE
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS