Turkija konfiskuos 187-ių su F. Gulenu susijusių verslininkų turtą | KaunoDiena.lt

TURKIJA KONFISKUOS 187-IŲ SU F. GULENU SUSIJUSIŲ VERSLININKŲ TURTĄ

  • 0

Turkija ketvirtadienį nurodė konfiskuoti 187-ių verslininkų, kurie yra įtariami ryšiais JAV gyvenančiu musulmonų dvasininku Fethullah Gulenu (Fetchula Giulenu), turtą, pranešė šalies žiniasklaida.

F.Guleną Ankara kaltina surežisavus praėjusio mėnesio bandymą įvykdyti valstybės perversmą.

60 iš tų 187 įtariamųjų buvo sulaikyti policijai surengus didžiulio masto operaciją Stambule ir kitose provincijose, kuri yra nukreipta prieš F.Guleno veiklą esą finansuojantį verslą, pranešė privati naujienų agentūra „Dogan“.

Premjeras Binali Yildirimas (Binalis Jildirimas) trečiadienį vėlai vakare sakė, kad po žlugusio liepos 15 dienos pučo taikant griežtas priemones įtariamų F.Guleno šalininkų atžvilgiu buvo sulaikyti 40 029 valstybės tarnautojai, iš kurių 20 335 buvo palikti kardomajam įkalinimui.

Daugiau kaip 5 tūkst. tarnautojų buvo atleisti ir dar beveik 80 tūkst. sulaikyti, jis sakė interviu su „TRT“ valstybine televizija.

Prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) prisiekė sunaikinsiąs įmones, labdaros organizacijas ir mokyklas, siejamas su F.Gulenu ir pavadino jas „teroristinėmis organizacijomis“ bei „teroro lizdais“.

F.Gulenas, nuo 1999 metų gyvenantis savanoriškoje tremtyje Jungtinėse Valstijose, neigia Turkijos valdžios jam metamus kaltinimus.

Ankara reikalauja, kad Jungtinės Valstijos išduotų F.Guleną Turkijai, kad šis pamokslininkas stotų tėvynėje prieš teismą.

JAV viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas), kaip pranešė Baltieji Rūmai, kitą savaitę vyksta į Ankarą, ir tai bus aukščiausio rango pareigūno iš Vakarų vizitas į Turkiją po perversmo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS