Ukrainoje per pastarąsias 24 valandas žuvo 15 karių | KaunoDiena.lt

UKRAINOJE PER PASTARĄSIAS 24 VALANDAS ŽUVO 15 KARIŲ

  • 0

Ukrainos armijos daliniai, kurie buvo užspeisti separatistų kovotojų prie sienos su Rusija, penktadienį prasiveržė per apsuptį ir prisijungė prie kitų vyriausybės pajėgų, tačiau per tą operaciją žuvo 15 karių ir pasieniečių, nurodė ukrainiečių kariškiai.

Ukrainos žiniasklaida citavo šaltinius kariuomenėje, kurie sakė, kad Ukrainos daliniai buvo faktiškai apsupti sukilėlių prie vieno sienos su Rusija ruožo į pietus nuo Luhansko miesto ir į rytus nuo pagrindinio rytinio regiono miesto Donecko.

Vyriausybės pajėgoms atvėrus atsitraukimo koridorių, įstrigę daliniai sugebėjo išsiveržti iš apsupties, sakė šaltiniai.

„Žuvo septyni kariai ir aštuoni pasieniečiai, o dar 79 buvo sužeisti“, – kariuomenės atstovas Andrijus Lysenka sakė žurnalistams.

Vyriausybės pajėgos tvirtina palaipsniui veržiančios žiedą aplink gerai ginkluotus prorusiškus separatistus, su kuriais jos kaunasi nuo balandžio vidurio.

Jungtinių Tautų (JT) žmogaus teisių aukštoji komisarė nurodė, kad per tą konfliktą žuvo jau per 1,1 tūkst. žmonių, tarp jų vyriausybės pajėgų karių, sukilėlių ir civilių.

Po vėliausių susirėmimų rytų Ukrainoje, kurioje gyventojų daugumą sudaro rusakalbiai, aukų tarp vyriausybės pajėgų narių skaičius perkopė 400.

Ukraina: medikų sraigtasparnį sukilėliai apšaudė, privertė leistis avariniu būdu

Ukrainos vyriausybinės pajėgos penktadienį pranešė, kad konflikto draskomuose šalies rytuose prorusiškiems sukilėliams apšaudžius medikų sraigtasparnį, buvo sužeisti trys jo įgulos nariai, o orlaivis buvo priverstas atlikti avarinį nusileidimą.

Incidentas įvyko ketvirtadienį vėlai vakare netoli antrojo pagal dydį separatistų kontroliuojamo Luhansko miesto oro uosto, nurodoma kariškių paskelbtame pareiškime.

„Teroristai apšaudė medikų sraigtasparnį Mi-8; įgula nusileido avariniu būdu“, - rašoma pareiškime ir priduriama, kad sraigtasparnis per ataką buvo apgadintas, o visi trys sužeisti lakūnai buvo nugabenti į ligoninę, esančią Kijevo vyriausybės kontroliuojamoje teritorijoje.

Kiek anksčiau ketvirtadienį prorusiški separatistai numušė ukrainiečių pajėgų naikintuvą. Pasak sukilėlių, abu naikintuvo pilotai surasti ir sulaikyti.

Teritorijose aplink separatistų kontroliuojamus miestus toliau verda mūšiai, vyriausybinėms pajėgoms mėginant apsupti sukilėlių bastionus ir atkirsti juos nuo sienos su Rusija.

Per beveik keturis mėnesius, kai vyksta karinis konfliktas, kurį Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas ( TRKK) laiko pilietiniu karu, jau žuvo daugiau nei 1 300 žmonių, o 285 tūkst. buvo priversti palikti savo namus.

Gairės: Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas, TRKK, Raudonasis Kryžius, luhanskas, Mi-8, separatistai, karas Ukrainoje, Sraigtasparnio avarija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS