Ukrainos kariškiai pranešė apie grupę į nelaisvę paimtų karių | KaunoDiena.lt

UKRAINOS KARIŠKIAI PRANEŠĖ APIE GRUPĘ Į NELAISVĘ PAIMTŲ KARIŲ

  • 6

Ukrainos gynybos ministerija antradienį pareiškė, kad prorusiški separatistai paėmė į nelaisvę grupę Ukrainos karių Debalcevėje, kur vyriausybės pajėgų pozicijas atakuoja separatistų kovotojai.

Tačiau ministerija neigia Rusijos žiniasklaidos pranešimus esą paimta daugybė karių ir tvirtina, kad tai yra melas, kuriuo siekiama sukelti paniką vyriausybės pajėgose.

Mieste vyksta gatvių mūšiai, šarvuotos technikos ir artilerijos remiamos „neteisėtos ginkluotos formuotės kontroliuoja dalį miesto“, Ukrainos pajėgos manevruoja ir „daro viską, kad sulaikytų teroristų agresiją“, sakė antiteroristinės operacijos štabo atstovas Oleksandras Motuzianikas.

Gairės: Debalcevė, karo belaisviai, Oleksandras Motuzianikas, Ukrainos kariai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

taip

O kas pirmadeniais vaiksciojo i mokykla vietoj Donbasas-raso Dombasas

Anonimas

Matosi kad dombaso slovintojai tik sekmadieniais vaiksciojo i mokykla

Kęstas Br.

Afganistano ir Libijos variantas? Afganistane buvo dalijami ginklai, kad juos afganai panaudotų prieš Rusiją. Tie ginklai atsisuko prieš jų dalintojus. Kitoje musulmonų šalyje, Libijoje, centrinės valdžios sunaikinimas bei ginklų didžiuliai kiekiai, atsidūrę gyventojų rankose, atvedė iki to, kad mūsų didžiausias priešas, Islamo valstybė, organizuoja Libijoje savo skyrių. Išvada: ginklų dalinimas atveda prie chaoso regione. Ar mes to norime mūsų kaimynystėje? Ne? Tai kodėl daliname ginklus? Lietuvos užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus interviu Austrijos laikraščiui „Die Presse“ patvirtino, kad Lietuva Ukrainai suteikė ginklų, tarp jų ir mirtinų. Linas Linkevičius yra pastoviai prieš taiką ir už tolimesnį karo kurstymą. Lietuvos Krašto apsaugos ministerija sausio pradžioje oficialiai informavo, kad Ukrainai perdavė „karinės ginkluotės elementus“. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS