Ukrainos separatistai žada pradėti apsikeitimą belaisviais | KaunoDiena.lt

UKRAINOS SEPARATISTAI ŽADA PRADĖTI APSIKEITIMĄ BELAISVIAIS

  • 0

Rytų Ukrainos prorusiški separatistai penktadienį pažadėjo pradėti su Kijevu apsikeitimą belaisviais, o toks žingsnis gali suteikti vilties, kad galutinai nežlugs paliaubos, kurios kybo ant plauko dėl nesiliaujančių pažeidimų.

Separatistų žmogaus teisių pareigūnė Darja Morozova pareiškė, kad pirmasis apsikeitimas belaisviais su Ukrainos vyriausybės pajėgomis turėtų įvykti šeštadienį, pranešė naujienų agentūra „Interfax“.

Šios informacijos Kijevas nepatvirtino, bet apsikeitimas belaisviais buvo viena iš sąlygų, numatytų praėjusią savaitę Minske pasirašytame paliaubų susitarime, sudarytame per Ukrainos, Rusijos, Prancūzijos ir Vokietijos vadovų susitikimą.

JT remiamos paliaubos, įsigaliojusios praėjusį sekmadienį, atsidūrė prie žlugimo slenksčio, abiem konflikto pusėms kaltinant viena kitą dėl gausių pažeidimų.

Didžiausiu smūgiu paliaubų susitarimui tapo separatistų surengtas puolimas Debalcevės mieste – svarbioje geležinkelio jungtyje tarp pagrindinių kovotojų tvirtovių Donecko ir Luhansko.

Trečiadienį iš to miesto buvo išvesti apie 2,5 tūkst. vyriausybės pajėgų karių, tačiau daug kitų pateko į nelaisvę.

Kijevas teigia, kad per atsitraukimą žuvo 13 karių, bet Debalcevę kontroliuojantys separatistai tvirtina radę 57 karių lavonus, taip pat daug paliktos ginkluotės, įskaitant 28 tankus.

Gairės: Darja Morozova, karas Ukrainoje, separatistai, Debalcevė, karo belaisviai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS